SPM guide

PANDUAN & TIP PERMOHONAN UPU 2018/2019

×

Semak Tarikh Akhir Permohonan Online PTPTN di UA/IPTS untuk Semua Kursus Pengajian Tahun 2017

Diterbitkan oleh Afterschool.my pada Jul 14, 2017, 04:42 pm

Walaupun semakin ramai yang cuba mencari alternatif pinjaman pendidikan yang lain seperti pinjaman Bank Rakyat (PPBU), pinjaman SPP1M Maybank  atau biasiswa (klik untuk semak biasiswa terkini yang masih dibuka) tetapi kalau sudah tiada pilihan hanya PTPTN sahajalah harapan terakhir.

  http://afterschool.my/bm/biasiswa/biasiswa-malaysia/yayasan-bank-rakyat-pembiayaan-pendidikan-boleh-ubah-2017/ http://afterschool.my/bm/biasiswa/biasiswa-malaysia/skim-prihatin-pendidikan-1malaysia-spp1m/ http://afterschool.my/bm/biasiswa/

Untuk pengetahuan anda, permohonan PTPTN secara atas talian ada tarikh tutupnya!. Ianya bukan dibuka sepanjang tahun. Setiap kursus pengajian di semua universiti, tarikh tutup permohonan adalah berbeza. Jadi bagaimana untuk menyemak tarikh tutup tersebut?.

   

Mudah sahaja, klik pada pautan di bawah mengikut kategori institusi. Suka diingatkan hanya yang telah menerima tawaran sahaja layak memohon.  Berikut adalah pindaan tarikh tutup permohonan PTPTN yang terkini.

   

Dah buat semakan, kongsikan di laman sosial anda dan sebarkan juga kepada rakan-rakan yang lain melainkan anda berminat untuk membuat side income dengan menjadi along di universiti nanti.

 

PAUTAN MENARIK

    http://afterschool.my/bm/berita/panduan-lengkap-permohonan-ptptn/ http://afterschool.my/bm/berita/senarai-iptaipts-yang-layak-memohon-pinjaman-ptptn/ http://afterschool.my/bm/berita/4-universiti-awam-yang-terima-lulusan-diploma-kemahiran-untuk-peringkat-pengajian-ijazah-sarjana-muda/ http://afterschool.my/bm/berita/jalani-inventori-minat-kerjaya-untuk-tentukan-kerjaya-manakah-yang-bersesuaian-dengan-anda/ http://afterschool.my/bm/berita/permohonan-kemasukan-ke-uitm-sesi-22017-november-dibuka-pada-3-julai-2017/ http://afterschool.my/bm/berita/5-universiti-awam-mencatatkan-peningkatan-kedudukan-dalam-world-university-rankings-qs-20172018-tahniah-diucapkan/ http://afterschool.my/bm/berita/5-universiti-yang-membuka-pengambilan-kedua-second-intake-pada-bulan-oktobernovember-kemasukan-bulan-februarimac-yang-wajib-anda-tahu/ http://afterschool.my/bm/berita/latihan-industri-syarikat-swasta-atau-organisasi-kerajaan-lebih-baik/ http://afterschool.my/bm/berita/program-teach-for-malaysia-buka-peluang-kepada-graduan-bukan-pendidikan-untuk-menjadi-guru/ http://afterschool.my/bm/berita/10-pekerjaan-terkini-pada-masa-hadapan-yang-ditawarkan-oleh-majikan-talentcorp/ http://afterschool.my/bm/berita/senarai-kerjaya-lulusan-spm-yang-boleh-dipohon-tanpa-memerlukan-pengalaman-terjamin-masa-depan/ http://afterschool.my/bm/berita/semakan-keseluruhan-program-pengajian-di-iptaiptskemahiran-yang-mendapat-pengiktirafan-agensi-kelayakan-malaysia-mqa/
BERITA BERKAITAN
Berita Terkini