Semakan Panggilan Temuduga Dibawah UPU & Tip Temuduga Kursus Pengajian Secara Online

Diterbitkan oleh Afterschool.my pada Jul 05, 2022, 09:12 am

Tahun ini memang berbeza dengan tahun-tahun sebelumnya, temuduga untuk melayakkan korang ditawarkan ke kursus pengajian pilihan melalui UPU Online juga turut terkesan. Tahun ini temuduga diadakan secara dalam talian. Apa persediaan yang korang perlu lakukan untuk berjaya dalam temuduga berkenaan?. Berikut kami kongsikan tip temuduga kursus pengajian secara online yang dikeluarkan oleh pihak UPU Online dan link semakan panggilan temuduga bagi lepasan SPM/Setaraf dan STPM/Setaraf. 

 

 

 

SEMAKAN PANGGILAN TEMUDUGA LEPASAN SPM/SETARAF

Bagi anda yang memohon ke kursus pengajian temuduga atau ujian (#), semakan temuduga dan ujian boleh dibuat mulai 26 Mei 2022. Berikut kami kongsikan link semakan bagi semua IPTA yang menawarkan kursus pengajian bertemuduga untuk lepasan SPM

 

SEMAKAN TEMUDUGA LEPASAN STPM/SETARAF (PENGAJIAN PERINGKAT IJAZAH)

Bagi lepasan STPM/setaraf boleh buat semakan sekitar bulan Julai (akan dikemaskini selepas UPU mengumumkan tarikh rasmi semakan). Link semakan mengikut universiti adalah seperti senarai berikut :

 

Selain itu, suka juga kami hendak kongsikan artikel penting lain sebagai panduan sekiranya gagal dalam permohonan dan lain-lain yang berkaitan. 

 

BERITA BERKAITAN
Berita Terkini

Perlukan
bantuan?
mail