Semak Peraturan dan Cara Mengisi Dokumen Perjanjian Pinjaman PTPTN

Diterbitkan oleh Afterschool.my pada Oct 25, 2021, 08:08 am

Kepada anda yang memohon pinjaman PTPTN, sebelum diluluskan anda perlu menyemak terlebih dahulu peraturan dan panduan mengisi dokumen perjanjian pinjaman PTPTN supaya tidak melakukan sebarang kesilapan sehingga boleh menyebabkan permohonan anda ditolak oleh PTPTN.

Untuk pengetahuan anda, perkara paling ditakuti semasa memohon adalah mengisi dokumen perjanjian kerana ramai pelajar yang terpaksa berulang kali mengisi dokumen kerana ditolak oleh PTPTN. Jadi, pastikan anda mengetahui peraturan dan mengisi dokumen dengan betul. Jika ditolak berkali-kali lambatlah pinjaman anda akan diluluskan. Apabila lambat, lambat jugalah untuk terima duit pinjaman.

Terdapat 6 perkara penting yang perlu disemak dalam perjanjian pinjaman. Untuk menyemak peraturan dan panduan mengisi dokumen perjanjian PTPTN, klik dibawah mengikut panduan yang ingin disemak.

Bagi yang ingin mendapatkan info lengkap berkaitan pinjaman PTPTN, boleh klik info pinjaman PTPTN, permohonan PTPTN, panduan permohonan PTPTN, Wang Pendahuluan PTPTN, bayaran balik pinjaman PTPTN, cara bayar balik pinjaman PTPTN dan perbandingan pinjaman PTPTN dengan pinjaman lain seperti pinjaman kerajaan negeri, pinjaman maybank, pinjaman bank rakyat.

Semoga perkongsian ini membantu!

ARTIKEL BERKAITAN

BERITA BERKAITAN
Berita Terkini

Perlukan
bantuan?
mail