Langkah untuk membuat rayuan UPU

Diterbitkan oleh Afterschool.my pada May 27, 2016, 12:11 pm

Permohonan Rayuan UPUOnline Lepasan SPM Sesi Akademik 2021/2022  Dibuka 11 hari bermula pada 16 Julai 2021 (Jumaat, jam 12.00 tengah hari) hingga 26 Julai 2021 (Isnin, jam 5.00 petang). Boleh semak panduan dibawah selain punca gagal dalam permohonan UPUonline dan bagaimana pihak UPUonline menyaring pemohon yang gagal dalam permohonan. 

 

 

 

 

Hanya pemohon yang gagal dan mendapat tawaran program sijil sahaja boleh membuat rayuan melalui UPUOnline bagi kemasukan ke Universiti Awam (UA) dan Politeknik. Rayuan ke Kolej Komuniti (KK) dan Institusi Latihan Kemahiran Awam (ILKA) adalah melalui institusi tersebut dan bukan melalui UPUOnline. 

 

UNTUK MEMBUAT PERMOHONAN RAYUAN, BOLEH KLIK DISINI : PERMOHONAN RAYUAN UPUONLINE

 

 

 

Sekiranya selepas semakan keputusan, anda gagal dalam permohonan atau ditawarkan ke kursus pengajian BUKAN PILIHAN selain bidang itu susah dapat kerja selepas tamat pengajian, kami nasihatkan untuk baca artikel perkongsian berkaitan dibawah yang boleh membantu anda membuat keputusan lebih tepat.

 

Artikel ini dapat membantu anda membuat persediaan sekiranya gagal dalam permohonan rayuan kelak. Jangan berputus asa. Semoga berjaya!.

BERITA BERKAITAN
Berita Terkini

Perlukan
bantuan?
mail