Senarai Biasiswa yang Layak Dipohon oleh Pelajar yang Sedang Melanjutkan Pengajian di UA & IPTS

Diterbitkan oleh Afterschool.my pada Feb 23, 2022, 09:54 am

PERHATIAN :

SILA RUJUK TERUS LAMAN RASMI AFTERSCHOOL BAHAGIAN BIASISWA UNTUK SEMAK BIASISWA TERKINI DARI MASA KE SAMA. KLIK PAUTAN BERIKUT : https://afterschool.my/bm/biasiswa

 

Kalau dahulu kemungkinan keputusan tidaklah sebagus mana untuk merebut biasiswa yang ditawarkan ditambah pula persaingan yang cukup tinggi. Maka, hampalah harapan untuk melanjutkan pengajian tanpa terikat dengan mana-mana pinjaman. Bagaimana jika kami katakan bahawa, anda masih berpeluang merebut biasiswa yang ditawarkan walaupun telah melanjutkan pengajian?. 

 

Untuk makluman anda banyak sahaja biasiswa yang ditawarkan untuk pelajar yang sedang melanjutkan pengajian. Setakat hari ini, 10 biasiswa sedang dibuka dan layak dipohon oleh anda yang sedang melanjutkan pengajian. Manalah tahu, jika ada rezeki bolehlah tamat pengajian tanpa perlu menanggung bebanan hutang PTPTN. Rujuk senarai biasiswa dibawah, klik satu persatu untuk semak syarat kelayakan dan sebagainya. Jika memenuhi syarat bolehlah kemukakan permohonan : 

 

Biasiswa Yayasan Sime Darby 2018

Biasiswa Mybrainsc 2018

Biasiswa Yayasan Kuok 2018

Biasiswa OCBC Bank 2018

Biasiswa Agrobank 2018

Biasiswa Pertubuhan Arkitek Malaysia (PAM INOVAR) 2018

Biasiswa Tunku Abdul Rahman (BTAR) 2018

Biasiswa Fair & lovely 2018

Biasiswa Khazanah Watan 2018

Biasiswa Perbadanan Insurans Deposit Malaysia (PIDM) 2018

 

Untuk mendapat info biasiswa terkini yang ditawarkan dari masa ke semasa, boleh melayari laman rasmi biasiswa dengan klik pada pautan berikut : BIASISWA AFTERSCHOOL. Semoga perkongsian ini membantu anda!.

ARTIKEL BERKAITAN

BERITA BERKAITAN
Berita Terkini

Perlukan
bantuan?
mail