Langkah Permohonan Rayuan UPU Online Bagi Lepasan STPM Setaraf

Diterbitkan oleh Afterschool.my pada Jul 05, 2022, 08:45 am

Permohonan Rayuan UPUOnline Lepasan SPM Sesi Akademik 2021/2022  Dibuka 11 hari bermula pada 15 September 2021 hingga 25 September 2021. Boleh semak panduan memohon dibawah selain punca gagal dalam permohonan UPUonline dan bagaimana pihak UPUonline menyaring pemohon yang gagal dalam permohonan. 

 

 

 

UNTUK MEMBUAT PERMOHONAN RAYUAN, BOLEH KLIK DISINI : PERMOHONAN RAYUAN UPUONLINE

Sekiranya selepas semakan keputusan, anda gagal dalam permohonan atau ditawarkan ke kursus pengajian BUKAN PILIHAN selain bidang itu susah dapat kerja selepas tamat pengajian, kami nasihatkan untuk baca artikel perkongsian berkaitan Antara Kursus Pengajian & Universiti, Mana Satu Lebih Penting?, Ketahui Kursus Pengajian yang Jamin Pekerjaan Sebaik Sahaja Tamat Pengajian, 10 Syarikat Paling Popular Pilihan Rakyat Malaysia untuk Bekerja dan  Senarai Kerjaya Baru yang Tawar Gaji Lumayan Selain Senang Dapat Kerja .

Akhir kata, jangan sesekali berputus asa untuk mengejar impian sambung belajar ke kursus yang diminati jika tidak berjaya ditawarkan ke universiti awam. Banyak lagi pilihan lain yang lebih baik selain peluang kerja terbentang luas selepas tamat pengajian. Ingat pemilihan kursus pengajian sangatlah penting berbanding universiti. Apa yang anda belajar itulah yang akan dipraktikan di alam pekerjaan kelak. 

Sekiranya anda masih kurang pasti IPTS manakah yang paling terbaik sesuai dengan kursus yang ingin diambil. Boleh set appointment untuk dapatkan nasihat kaunselor pendidikan AFTERSCHOOL secara PERCUMA secara online. Anda juga boleh menyemak senarai IPTS berserta program pengajian yang ditawarkan, yuran pengajian, tempoh pengajian dan sebagainya. Semoga berjaya!

ARTIKEL BERKAITAN

BERITA BERKAITAN
Berita Terkini

Perlukan
bantuan?
mail