5 Universiti Swasta Yang Layak Mohon Pinjaman PTPTN untuk Peringkat Pengajian asasi (foundation-swasta)

Diterbitkan oleh Afterschool.my pada Apr 26, 2021, 02:45 pm

Berita baik kepada yang belum tahu mengenai info menarik ini!. Jika anda memohon untuk ke pengajian asasi di IPTS, anda boleh memohon untuk ke 5 universiti  berikut :

 

 

Jadi tidak perlu lagilah risau mengenai masalah kewangan, jika ingin melanjutkan pengajian ke swasta. Misalnya Universiti Teknologi Petronas (UTP), merupakan universiti terbaik dalam kalangan IPTS selain merupakan universiti yang berada di kedudukan ke- 6 mengikut QS Rankings sekaligus mengalahkan beberapa universiti awam lain. Ditambah pula, kursus yang ditawarkan memang memenuhi permintaan industri. Untuk menyemak senarai kursus pengajian, syarat kelayakan, yuran pengajian, cara memohon atau mendapatkan khidmat nasihat kaunselor secara PERCUMA, mklik pada universiti : UTPUNITEN, MMU, UNITAR, UNIRAZAK.

 

Mengenai pengiktirafan usah risau, anda boleh menyemak status pengiktirafan kursus asasi yang ditawarkan menerusi semakan MQA. KLIK DISINI untuk semakan kelayakan MQA. Diharap dengan perkongsian ini tidak mematahkan semangat anda sekiranya gagal ditawarkan ke UA walaupun memperolehi keputusan yang baik. Maklumlah kuota yang diletakkan sangatlah terhad. Semoga berjaya kami ucapkan!.

ARTIKEL BERKAITAN

BERITA BERKAITAN
Berita Terkini

Perlukan
bantuan?
mail