Permohonan UPU ke Universiti Awam Bagi Sesi 2020/2021 Dibuka Sekarang!

Diterbitkan oleh Afterschool.my pada Oct 21, 2019, 12:42 pm

Permohonan kemasukan ke universiti awam bagi peringkat pengajian asasi, diploma dan ijazah sarjana muda (degree) di Universiti Awam (UA) bagi sesi 2020/2021 dibuka lebih awal. Berikut adalah hebahan menerusi twitter rasmi UPU.

 

 

Pendaftaran sudah pun boleh dibuat mulai hari ini bermula jam 12 PM. Pemohon hanya dibenarkan untuk mendaftar dan mengisi maklumat peribadi sahaja dan anda tidak perlu membeli sebarang No.UNIK ID. Selesai mendaftar, anda boleh menyemak senarai program pengajian berserta syarat kelayakan yang diperlukan.

 

Bagi pelajar SPM yang menduduki SPM pada tahun ini, anda boleh mendaftar dan menyemak senarai program berserta syarat kelayakan yang diletakkan. Dengan semakan ini, dapat memudahkan anda untuk skor subjek penting bagi melayakkan anda memohon ke kursus yang diminati kelak. Untuk mendaftar sila KLIK DISINI.

 

 

Selain itu, suka juga kami hendak kongsikan beberapa artikel berkaitan lain yang boleh dijadikan panduan semasa membuat permohonan. Klik senarai artikel berkaitan dibawah.

 

 

Diharapkan dengan perkongsian ini dapat membantu anda melanjutkan pengajian dalam kursus dan universiti pilihan. Semoga berjaya kami ucapkan!.

BERITA BERKAITAN
Berita Terkini

Perlukan
bantuan?
mailwhatsapp icon