Mengejutkan Lebih 12 Ribu Pelajar Universiti Awam & Swasta Daftar di Platform Online Cari Sugar Daddy untuk Tampung Kos Hidup

Diterbitkan oleh Afterschool.my pada Feb 11, 2021, 11:15 am

Adakah covid menjadi punca ramai pelajar universiti di Malaysia memilih sugar daddies untuk dapatkan duit bagi tampung pengajian atau sekadar untuk geli-geli ketika sunyi atau tidak laku?

 

via GIPHY

 

Sugarbook, sebuah platform dating paling popular di Asia untuk "sugar daddy-sugar baby" mencari pasangan melaporkan, telah berlakunya peningkatan sejumlah 40% pelajar yang mendaftar sebagai sugar babies di platform berkenaan sejak bulan lalu.

 

 

via GIPHY

 

Platform dating tersebut juga mendedahkan 12,705 pelajar daripada 10 buah pusat pengajian tinggi di sekitar Lembah Klang termasuk 2 buah universiti awam telah mendaftar di platform tersebut dan akan bertambah selepas membaca artikel ni. Berikut adalah top 10 IPT dengan jumlah sugarbaby yang mendaftar.

 

via GIPHY

 

Dalam kenyataan media, pemilik Sugarbook melalui Chief eksekutifnya berkata, platform tersebut diperkenalkan bertujuan untuk membantu pelajar yang terbeban dengan masalah kewangan dengan menhubungkan mereka dengan golongan berumur yang berpoket tebal sebagai sugar dady.

 

via GIPHY

 

Perempuan terdesak yang mendaftar di platform berkenaan memperolehi average pendapatan bulanan sehingga RM2500 sebulan lebih mahal dari gaji starting fresh graduates. Dengan elaun tersebut, kononnya dapat membantu mengurangkan bebanan kewangan mereka. Beban kewangan beli di shopee ke?

 

via GIPHY

 

Dalam platform tersebut sugar babies dibahagikan kepada 2 kategori iaitu pelajar dan fresh graduates. Kebanyakan sugar daddies yang follow mereka di akaun Sugarbook masing-masing adalah dalam kalangan usahawan, jururawat, guru, peguam, pembantu peribadi, make-up artis, model sambilan dan ahli farmasi.

 

via GIPHY

 

Setakat artikel ini ditulis, jumlah individu yang mendaftar sebagai sugardadies di platform berkenaan adalah sekitar 42,500 orang iaitu ketiga terbesar di asia selepas India (338,000) dan Indonesia (60,250).

 

 

Persoalannya disini, takkan bagi duit sahaja. Apa balasan yang sugardaddies dapat?. Tolong jawab kejap sapa yang dah daftar tu!. Kepada calon SPM kalau ada niat nak mengatal dengan lelaki berumur jangan daftar dulu, habiskan SPM boleh muat turun PERCUMA SOALAN RAMALAN SPM. Jangan terjebak dengan maksiat diakhir zaman.

 

ARTIKEL BERKAITAN

BERITA BERKAITAN
Berita Terkini

Perlukan
bantuan?
mail