Tarikh & Panduan Kemaskini Permohonan Fasa 2 UPU (Lepasan Asasi/Matrikulasi) 2019

Diterbitkan oleh Afterschool.my pada Jun 26, 2018, 08:25 am

Sebaik sahaja keputusan diumumkan nanti, anda lepasan matrikulasi dan asasi yang mengemukakan permohonan melalui UPU perlu membuat kemaskini permohonan UPU di Sistem UPUOnline Fasa 2. Permohonan fasa 2 ini akan dibuka pada 28 Jun hingga 2 Julai 2019 melibatkan pemohon lepasan matrikulasi dan asasi.. Berikut adalah panduan dalam permohonan fasa 2.

 

 

 

Suka diingatkan, permohonan FASA 2 ini hanya untuk mereka yang telah mengemukakan permohonan di FASA 1 sebelum ini. Permohonan Fasa 2 dibuka bertujuan untuk memberi laluan kepada pemohon lepasan matrikulasi dan asasi untuk membuat kemaskini permohonan dengan memilih pilihan program yang melepasi syarat kelayakan berdasarkan keputusan akhir yang diperolehi mereka sahaja. Jadi buatlah pilihan kursus yang terbaik sesuai dengan minat dan peluang pekerjaan selepas tamat pengajian ijazah kelak. 

 

Selain itu, anda juga boleh rujuk artikel berkaitan tip memilih kursus yang tepat sesuai dengan permintaan industri semasa. Nanti tamat pengajian tidaklah menganggur :

 

 

SEMOGA BERJAYA!.

BERITA BERKAITAN
Berita Terkini

Perlukan
bantuan?
mail