University banner

Kenapa UNIMAS - Universiti Malaysia Sarawak pilihan terbaik?

  • Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) ditubuhkan secara rasmi pada tahun 1992, dengan dua fakulti perintis masa itu, Fakulti Sains Sosial dan Fakulti Sains dan Teknologi Sumber.
  • Universiti ini berkembang pada tahun-tahun berikutnya, dengan empat pembukaan fakulti dan semakin ramai kakitangan dan pelajar. UNIMAS kini mempunyai 8 fakulti yang mengkhusus dalam Seni Gunaan & Kreatif, Sains Kognitif & Pembangunan Manusia, Sains Komputer & Teknologi Maklumat, Ekonomi & Perniagaan, Kejuruteraan, Perubatan & Sains Kesihatan, Sains Sumberdaya & Teknologi serta Sains Sosial.
  • Selain itu, universiti ini mempunyai sejumlah 14 institusi dan pusat sokongan yang memastikan penyelidikan dan penyelidikan yang baik untuk pelajar dan kakitangan. 
  • Pelajar dan staf pascasiswazah di UNIMAS menerima pengiktirafan antarabangsa atas kerja mereka di Pameran Dunia mengenai Inovasi, Penyelidikan dan Teknologi Baru (INNOVA), anugerah eAsia, dan dari Society of Satellite Professionals International (SSPI).

Awards and Rankings

2012 - 11 Gold Medals at British Invention Show 2012 2011 - Ranked 165th in Asia University Rankings 2010 - Awarded MS ISO 9001: 2008 quality certificate by SIRIM

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Awam
Pengambilan Feb,Jun,Sep
Lokasi Kampus Kota Samarahan
Jumlah Kursus 59 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi UNIMAS - Universiti Malaysia Sarawak

UNIMAS - Universiti Malaysia Sarawak
Universiti Malaysia Sarawak
94300 Kota Samarahan
Sarawak
MalaysiaMalaysia: +60 82 581 000

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi UNIMAS - Universiti Malaysia Sarawak

Berminat melanjutkan pengajian ke UNIMAS - Universiti Malaysia Sarawak di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai UNIMAS - Universiti Malaysia Sarawak?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail