University banner

Kenapa Universiti Nilai pilihan terbaik?

  • Ditubuhkan pada tahun 1997, Nilai University bermula sebagai sebuah kolej dan kemudian menjadi kolej universiti pada tahun 2008 sebelum menerima status universiti penuh pada tahun 2012. 
  • Universiti Nilai mempunyai lima fakulti - Perniagaan, Sains Kesihatan Bersekutu, Hospitaliti dan Pelancongan, Kejuruteraan, Sains dan Teknologi, dan Kemanusiaan dan Sains Sosial selain Pusat Pengajian Asasi. Semua fakulti termasuk Pusat Pengajian Asasi menawarkan 44 pra-universiti, diploma, ijazah dan program pascasiswazah. Lebih-lebih lagi, bagi pelajar yang ingin meningkatkan kebolehpasaran mereka dengan mendaftar ke program sijil profesional universiti untuk pelbagai disiplin seperti perakaunan, penyelenggaraan pesawat, sains komputer, dan banyak lagi. 
  • Dari segi populasi pelajar asing, universiti ini mempunyai pelajar asing dari 50 negara yang berbeza. Anugerah / Kedudukan 2003: Anugerah Kecemerlangan Industri (Perkhidmatan) oleh Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Swasta
Pengambilan Jan,Mar,May,Jun,Jul,Sep,Oct,Nov
Lokasi Kampus Nilai
Jumlah Kursus 46 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi Universiti Nilai

Universiti Nilai
Nilai University No 1, Persiaran Universiti, Putra Nilai, 71800 Nilai, Negeri Sembilan, Malaysia

[email protected]
Malaysia: +606 850 2338

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi Universiti Nilai

Berminat melanjutkan pengajian ke Universiti Nilai di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai Universiti Nilai?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail