University banner

Kenapa UM - Universiti Malaya pilihan terbaik?

  • Universiti tertua di Malaysia, Universiti Malaya (UM) menawarkan pelajar pascasiswazah universiti penyelidikan kelas dunia dengan pelbagai program yang sentiasa berubah untuk memenuhi keperluan majikan dan pelajar.
  • Kerjasama dengan sektor korporat, program pertukaran, pensyarah terkemuka dan pensyarah tetamu bergabung untuk menghasilkan pengalaman pelajar siswazah yang ganjaran.
  • 40 peratus daripada tenaga pasca siswazah sedia ada UM terdiri daripada pelajar asing, dan universiti tidak meletakkan had ke atas bilangan pelajar antarabangsa yang ingin menjadi sebahagian daripada pengalaman pelajar pasca siswazah mereka. 
  • UM menawarkan program pengajian pengkhususan yang mungkin tidak terdapat di universiti-universiti lain di Malaysia, terutamanya dalam bidang perubatan dan pendidikan. 
  • Universiti ini sentiasa mengekalkan piawaian tertinggi dalam pendidikan, seperti yang disaksikan oleh pengesahan dari Agensi Kelayakan Malaysia untuk semua kursus yang ditawarkan.
  • Asas-asas baru dalam penyelidikan yang telah dilaksanakan telah memperkukuhkan kedudukan UM dalam penerbitan dan penerbitan tempatan dan asing, meningkatkan kualiti dengan mantap setiap tahun sejak 2010. 
Anugerah / Kedudukan
  • Penyelidik universiti mempunyai coretan yang memenangi pameran penyelidikan iaitu Pameran Pameran Antarabangsa Seoul Ekspo Teknologi Malaysia dan Pameran Ekspo, Inovasi dan Teknologi Antarabangsa. Kedudukan senarai 100 universiti teratas di dunia oleh THES - QS World University Rankings, UM juga disenaraikan dalam sistem ranking oleh Kementerian Pengajian Tinggi meletakkannya dengan tegas dalam kedudukan universiti teratas di negara ini.

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Awam
Pengambilan Feb,Jun,Sep
Lokasi Kampus N/A
Jumlah Kursus 42 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi UM - Universiti Malaya

UM - Universiti Malaya
Jalan Universiti
50603 Kuala Lumpur
Wilayah Persekutuan
Malaysia


[email protected]
Malaysia: +603 7967 7022

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi UM - Universiti Malaya

Berminat melanjutkan pengajian ke UM - Universiti Malaya di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai UM - Universiti Malaya?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail