University banner

Kenapa UTM - Universiti Teknologi Malaysia pilihan terbaik?

  • Universiti Teknologi Malaysia adalah universiti awam dalam bidang kejuruteraan dan teknologi tertua di Malaysia. UTM dikenali kerana teah melahirkan ramai tenaga kerja Malaysia dalam sektor kejuruteraan dan teknologi dan terlibat secara aktif dengan program penyelidikan bersama dengan universiti antarabangsa lain seperti Cambridge, Oxford, MIT, Imperial College, Institut Penyelidikan Stanford, Kyoto dan Tokyo.
  • UTM terdiri daripada 2 kampus, kampus utama yang terletak di Skudai, Johor dan sebuah kampus cawangan yang terletak di Jalan Semarak, Kuala Lumpur. Sebagai graduan kejuruteraan dan teknologi tinggi di negara ini, UTM terus menonjol dan diiktiraf sebagai pusat kecemerlangan akademik dan teknologi bertaraf dunia.
  • UTM sentiasa mendapat liputan di majlis anugerah dan konvensyen, Pertandingan Penyelidikan dan Inovasi Kebangsaan, Pesta Penciptaan Antarabangsa Seoul dan Persaingan Penyelidikan Kejuruteraan Gempa di Sekolah-sekolah (IDEERS) dan VERITAS Fund for Excellence in Education Design

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Awam
Pengambilan Feb,Jun,Sep
Lokasi Kampus Kuala Lumpur
Jumlah Kursus 75 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi UTM - Universiti Teknologi Malaysia

UTM - Universiti Teknologi Malaysia
Universiti Teknologi Malaysia
UTM Skudai, 81310 Johor


[email protected]
Malaysia: +607 5537790

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi UTM - Universiti Teknologi Malaysia

Berminat melanjutkan pengajian ke UTM - Universiti Teknologi Malaysia di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai UTM - Universiti Teknologi Malaysia?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail