University banner

Kenapa UPM - Universiti Putra Malaysia pilihan terbaik?

  • Universiti Putra Malaysia (UPM) Universiti Putra Malaysia adalah universiti penyelidikan awam yang terletak di Serdang, berdekatan dengan ibu kota Kuala Lumpur.
  • Terdahulu dikenali sebagai Universiti Pertanian Malaysia, UPM bermula sebagai universiti yang mengkhususkan diri dalam sektor pertanian.
  • Selain kampus utama di Serdang, UPM mempunyai kampus cawangan yang terletak di Bintulu, Sarawak.  Program UPM terdiri daripada 16 fakulti, 9 institut dan Sekolah Pengurusan Siswazah yang menegakkan piawaian penyelidikan saintifik dan penyelidikan yang tinggi di universiti.
  • Sebagai salah satu universiti yang mempunyai bilangan doktor tertinggi, UPM pasti memenuhi setiap keperluan akademik. Pelajar siswazah tidak perlu jauh untuk seseorang yang mempunyai kepakaran dan pengalaman yang mereka perlukan, sementara mereka yang berminat dalam bidang kerja akan mempunyai banyak peluang dengan dorongan UPM dalam membantu kakitangan dan pelajar untuk mendapatkan pembiayaan.

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Awam
Pengambilan Jun,Sep
Lokasi Kampus Kuala Lumpur
Jumlah Kursus 91 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi UPM - Universiti Putra Malaysia

UPM - Universiti Putra Malaysia
Universiti Putra Malaysia,
43400 UPM SERDANG,
SelangorMalaysia: +603 8946 6000

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi UPM - Universiti Putra Malaysia

Berminat melanjutkan pengajian ke UPM - Universiti Putra Malaysia di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai UPM - Universiti Putra Malaysia?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail