University banner

Kenapa XMUMC - Xiamen University Malaysia Campus pilihan terbaik?

  • Kampus Universiti Xiamen Malaysia (XMUMC) adalah kampus luar negara yang pertama yang ditubuhkan oleh sebuah universiti Cina yang terkenal dan kampus cawangan universiti Cina pertama di Malaysia.
  • Ia dibuka pada tahun 2016 dengan kampusnya di Sepang. Kampus di Sepang dibina di atas tapak seluas 60 hektar dengan lima bangunan akademik, enam kediaman pelajar, pusat kegiatan, kemudahan sukan dan kafeteria. Ia bercita-cita menjadi sebuah universiti dengan pandangan global yang berbeza, memaparkan pengajaran dan penyelidikan kelas pertama, dan memeluk kepelbagaian budaya.
  • Universiti ini ditubuhkan bertujuan untuk memupuk bakat-bakat muda dengan kemuliaan dan kebijaksanaan, menjadikan mereka warganegara yang akan menyumbang kepada kemakmuran rakyat dan kemajuan sosial Malaysia, China dan Asia Tenggara.
  • Kampus asal China ditubuhkan pada tahun 1921 oleh Encik Tan Kah Kee, usahawan Cina dan dermawan dari luar negeri yang terkenal. Universiti Xiamen adalah institusi pengajian tinggi China pertama yang ditubuhkan oleh orang Cina di luar negara.
  • Sebagai sebuah universiti terkemuka di China, XMU menduduki tangga ke-11 di China daratan oleh The Times Higher Education World Rankings 2015-2016. Permohonan untuk XMUMC kini diterima dan pengambilan pertama bermula pada Februari 2016.

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Swasta
Pengambilan Feb,Apr,Aug,Sep
Lokasi Kampus N/A
Jumlah Kursus 15 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi XMUMC - Xiamen University Malaysia Campus

XMUMC - Xiamen University Malaysia Campus
Xiamen University Malaysia Campus (XMUMC)
Bandar Kota Warisan
43900 Sepang
Selangor
Malaysia.
  KLCC Office (W17A2)
P.O.Box #9, 17th Floor, West Block
Wisma Selangor D


[email protected]
Malaysia: +603 2181 6642

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi XMUMC - Xiamen University Malaysia Campus

Berminat melanjutkan pengajian ke XMUMC - Xiamen University Malaysia Campus di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai XMUMC - Xiamen University Malaysia Campus?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail