University banner

Kenapa Kolej Widad pilihan terbaik?

  • Kolej Widad (dahulunya dikenali sebagai Kolej Shahputra) bermula dengan penubuhan Institut Fitra pada 24 Disember 1997 dan dimiliki sepenuhnya oleh Shahputra Education Sdn Bhd, syarikat Bumiputera swasta.
  • Pelajar TESL dan Perakaunan Matrikulasi dari UPM adalah antara kumpulan pertama pelajar institut yang didaftarkan pada bulan Jun 1998. Berikutan peningkatan yang menjanjikan bilangan pelajar, Institut Fitra berpindah ke kawasan seluas 8 hektar di Pekan, Pahang.
  • Bersempena dengan pemindahannya, Institut Fitra menukar namanya ke Kolej Shahputra. Kolej Shahputra terus merekodkan bilangan pelajar yang mengagumkan setiap tahun. Oleh itu, pada pertengahan 2007, institut itu telah bergerak ke hadapan dengan pemindahan operasi ke kampus baru di Bandar Indera Mahkota, Kuantan.
  • Kampus baru menampilkan kemudahan yang lebih lengkap dengan peralatan mengajar moden serta persekitaran yang lebih kondusif untuk pembelajaran. Seni bina unik kampus baru telah menjadikan Kolej Shahputra salah satu mercu tanda terkenal di Kuantan.
  • Pada pertengahan 2016, sejajar dengan usaha untuk merangsang pertumbuhan operasi dan strategik, Universiti College Shahputra dan Kolej Shahputra dijenamakan semula sebagai Kolej Widad University dan Kolej Widad masing-masing, di bawah pengawasan Widad Business Group.

Gambaran Umum

Jenis institusi Kolej Swasta
Pengambilan May,Dec
Lokasi Kampus Kuantan
Jumlah Kursus 13 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Kursus & Struktur Yuran

Tutup Lihat lagi

Lokasi Kolej Widad

Kolej Widad
B10, Mezzanine Floor,
Jalan IM3/13, BIM Point,
Bandar Indera Mahkota,
25200 Kuantan,
Pahang Darul Makmur, MalaysiaMalaysia: +

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi Kolej Widad

Berminat melanjutkan pengajian ke Kolej Widad di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai Kolej Widad ?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail