University banner

Kenapa UCAM - University College of Agroscience Malaysia pilihan terbaik?

  • Selaras dengan pelaksanaan program transformasi ekonomi negara, UCAM menawarkan program akademik pendidikan tinggi dalam bidang pertanian dan perladangan untuk komuniti kecil dan kawasan luar bandar generasi kedua.
  • Dengan 15 tahun pengalaman dalam program latihan pertanian dan perladangan, UCAM kini menawarkan platform untuk program pengajian di peringkat sijil, sijil kemahiran, diploma dan Ijazah Sarjana Muda.
  • Di samping itu, UCAM juga menawarkan program perakaunan, keusahawanan, perniagaan Agri, landskap, pengurusan ternakan, sains komputer dan kursus kemahiran / latihan.
  • Kampus utama UCAM terletak di Alor Gajah, Melaka dan mempunyai kawasan seluas 150 ekar yang merangkumi zon akademik & pentadbiran, ladang, kolej kediaman serta kawasan sukan dan rekreasi.
  • UCAM juga mempunyai 4 cawangan iaitu RISDA Semporna, Kolej Sabah, menawarkan program akademik, serta pejabat zon timur (Kelantan), pejabat zon pusat (Pahang) dan pejabat zon utara (Perak) beroperasi sebagai Pusat untuk latihan dalam program senaman yang terlibat dalam sijil kemahiran dan kursus pendek.
  • UCAM bukan sahaja menyediakan program pengajian akademik yang berkualiti berdasarkan keperluan industri, malah menawarkan program yang diakreditasi oleh Agensi Kelayakan Malaysia (MQA).
  • Di samping itu, UCAM diiktiraf oleh sistem pengurusan kualiti ISO 9001: 2008 serta mencapai penarafan 5 bintang oleh MyQUEST Auditor (Sistem Penilaian Kualiti Malaysia untuk Kolej Swasta 2012/2013) oleh Kementerian Pelajaran Malaysia pada tahun 2013. Sehingga kini, UCAM telah menghasilkan lebih daripada 6000 siswazah dari pertanian dan pertanian pada umumnya.

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Swasta
Pengambilan Jan,Jul,Nov,Dec
Lokasi Kampus N/A
Jumlah Kursus 21 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi UCAM - University College of Agroscience Malaysia

UCAM - University College of Agroscience Malaysia
Lot 2020, Ayer Pa’abas,
Alor Gajah 78000
Melaka


[email protected]
Malaysia: +06 552 9227

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi UCAM - University College of Agroscience Malaysia

Berminat melanjutkan pengajian ke UCAM - University College of Agroscience Malaysia di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai UCAM - University College of Agroscience Malaysia?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail