University banner

Kenapa Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) pilihan terbaik?

  • Universiti Tun Hussein Onn Malaysia ditubuhkan pada tahun 1993, sebelum ini dikenali sebagai Pusat Latihan Staf Politik (PLSP).
  • Menumpukan kepada tenaga pengajar politeknik yang berwibawa, pusat latihan kemudian berkembang dan terus mencapai status institut pada tahun 1996, status kolej universiti pada tahun 2000 dan akhirnya status universiti sepenuhnya pada tahun 2007.
  • Program UHTM terdiri daripada 7 fakulti yang meneroka subjek seperti Sivil Kejuruteraan Alam Sekitar, Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik, Kejuruteraan Mekanikal dan Pembuatan, Pengurusan Teknologi, Perniagaan dan Keusahawanan, Pendidikan Teknikal dan Vokasional, Sains Komputer dan Teknologi Maklumat serta Sains, Teknologi dan Pembangunan Manusia.
  • Upaya UTHM ke arah kecemerlangan telah membuahkan hasil dengan kemenangan mereka pada pertandingan antarabangsa. Sebahagian daripada anugerah yang mereka raih berasal dari British Invention Show dan Pameran Penciptaan, Inovasi dan Teknologi Antarabangsa.
  • Kepentingan mereka dalam bidang teknologi dan latihan telah membawa kepada kerjasama dengan Asia Pacific Flight Training (APFT).

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Awam
Pengambilan Feb,Jun,Sep
Lokasi Kampus Kuala Lumpur
Jumlah Kursus 52 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM)

Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM)
Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM)
86400 Parit Raja, Batu Pahat
Johor, Malaysia


[email protected]
Malaysia: +607 453 7000

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM)

Berminat melanjutkan pengajian ke Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM)?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail