University banner

Kenapa Universiti Sultan Zainal Abidin pilihan terbaik?

  • Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) dahulunya dikenali sebagai Universiti Darul Iman Malaysia (UDM) dan terletak di Kuala Terengganu.
  • Pada mulanya ditubuhkan sebagai Kolej Agama Sultan Zainal Abidin (KUSZA) di bawah pentadbiran Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu, UniSZA secara rasminya memulakan pembentukan sebuah universiti sepenuhnya selepas pengumuman Perdana Menteri pada tahun 2005 dan pelantikan Naib Canselor pertama pada tahun 2006.
  • Program Beroperasi di bawah moto "Pengetahuan untuk Manfaat Kemanusiaan", UniSZA bercita-cita untuk menjadi sebuah institusi pengajian tinggi bertaraf dunia yang menghasilkan dan membentuk pemimpin berbakat yang berpengetahuan, halus dan mulia dalam bidang-bidang seperti Reka Bentuk dan Teknologi Inovatif, Bahasa dan Komunikasi, Informatika, Pengajian Islam Kontemporari serta Pengurusan Perniagaan dan Perakaunan.
  • UniSZA mempunyai dua kampus di bandar Kuala Terengganu dan kampung Gong Badak berdekatan dengan kampus lain di bandar Besut dalam pembinaan. Untuk merealisasikan visi universiti, UniSZA berjanji untuk memenuhi hak pelanggan mereka melalui pendidikan bertaraf dunia, infrastruktur pengajaran dan pembelajaran yang efisien dan berkesan serta sistem pengurusan yang standard.

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Awam
Pengambilan Jun,Sep
Lokasi Kampus Kuala Terengganu
Jumlah Kursus 44 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi Universiti Sultan Zainal Abidin

Universiti Sultan Zainal Abidin
Universiti Sultan Zainal Abidin
Gong Badak Campus
Gong Badak
21300 Kuala Terengganu
Terengganu Darul Iman


[email protected]
Malaysia: +09 666 4466

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi Universiti Sultan Zainal Abidin

Berminat melanjutkan pengajian ke Universiti Sultan Zainal Abidin di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai Universiti Sultan Zainal Abidin?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail