University banner

Kenapa USIM - Universiti Sains Islam Malaysia pilihan terbaik?

  • Kampus utama Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) terletak di Nilai, Negeri Sembilan. Terdahulu dikenali sebagai Kolej Universiti Islam Malaysia (KUIM).
  • Universiti ini mula beroperasi di Fakulti Pengajian Islam di Universiti Kebangsaan Malaysia. USIM kini mempunyai 8 fakulti dengan 18 program akademik yang merangkumi semua cawangan pengetahuan seperti ekonomi, undang-undang, syariah, bahasa, da'wah, pengurusan, Quran dan Sunnah, Fiqh, kaunseling, komunikasi, perubatan, sains dan teknologi maklumat, pergigian dan perakaunan.
  • Program USIM bertujuan untuk menegakkan dan meningkatkan pengajian Islam dan membawanya ke dalam sistem pendidikan utama negara melalui penekanan menggunakan teknologi maklumat dalam sistem pendidikan dan penyelidikan.
  • USIM memberi tumpuan kepada penguasaan bahasa Arab dan bahasa Inggeris melalui kursus selain bahasa kebangsaan. USIM adalah satu-satunya universiti awam di mana pengkhususan pengetahuan ditangani dalam semua program akademiknya.
  • Program-program akademik di USIM dirancang untuk menghasilkan graduan yang dapat memenuhi tuntutan berbagai industri melalui pengetahuan mendalam dan kemahiran berbahasa Arab dan bahasa Inggeris serta kemahiran-kemahiran yang lain. 

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Awam
Pengambilan Jun,Sep
Lokasi Kampus Nilai
Jumlah Kursus 28 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi USIM - Universiti Sains Islam Malaysia

USIM - Universiti Sains Islam Malaysia
Universiti Sains Islam Malaysia
Bandar Baru Nilai
71800 Nilai
Negeri Sembilan


[email protected]
Malaysia: +06 798 8610

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi USIM - Universiti Sains Islam Malaysia

Berminat melanjutkan pengajian ke USIM - Universiti Sains Islam Malaysia di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai USIM - Universiti Sains Islam Malaysia?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail