University banner

Kenapa UPNM - Universiti Pertahanan Nasional Malaysia pilihan terbaik?

  • Pada masa dahulu Akademi Tentera Malaysia, UPNM (Universiti Pertahanan Malaysia) ditubuhkan untuk merealisasikan impian rakyat Malaysia untuk menyertai bidang ketenteraan selain memenuhi keperluan mendidik kedua-dua graduan tentera dan pelajar awam untuk menjadi pelapis dalam pertahanan negara.
  • Dibentuk pada tahun 2006, seribu graduan telah berjaya memperolehi sijil dan kini sudah berkhidmat dalam angkatan pertahanan negara melalui unit dalam tentera, tentera laut dan angkatan udara, menggunakan pengetahuan mereka dalam mata pelajaran sains, kejuruteraan dan pengurusan.
  • Melalui program khusus mereka, UPNM berjaya membentuk program yang mempelajari ilmu tentang penggunaan kapal selam angkatan laut, kenderaan tentera dan aksesori pertahanan.
  • Universiti ini turut menerima kemasukan awam, dan pelajar dinilai berdasarkan kepimpinan dan kecergasan bersama dengan subjek program pilihan mereka.
  • Penyelidikan yang dijalankan di UPNM pastinya lebih meletup berbanding di universiti biasa. Banyak topik kejuruteraan berurusan dengan balistik, perobohan, perisai badan dan persenjataan, manakala pelajar sains komputer yang berminat dalam peperangan siber dan simulasi tentera akan lebih dialu-alukan di sini.

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Awam
Pengambilan Jun,Sep
Lokasi Kampus N/A
Jumlah Kursus 11 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi UPNM - Universiti Pertahanan Nasional Malaysia

UPNM - Universiti Pertahanan Nasional Malaysia
Universiti Pertahanan Nasional Malaysia
Kem Sungai Besi
57000 Kuala Lumpur
Malaysia


[email protected]
Malaysia: +603 9051 3400

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi UPNM - Universiti Pertahanan Nasional Malaysia

Berminat melanjutkan pengajian ke UPNM - Universiti Pertahanan Nasional Malaysia di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai UPNM - Universiti Pertahanan Nasional Malaysia?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail