University banner

Kenapa UPSI - Universiti Pendidikan Sultan Idris pilihan terbaik?

  • Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) merupakan salah satu institusi pengajian tinggi tertua di Malaysia yang terletak di Tanjung Malim, Perak.
  • Pertama kali ditubuhkan pada tahun 1922 sebagai kolej guru, UPSI kemudian dikenali sebagai Kolej Latihan Sultan Idris (SITC).
  • UPSI telah dinaik taraf kepada status universiti pada tahun 1997 seiring dengan perancangan oleh Malaysia untuk menambah bilangan guru siswazah di sekolah rendah dan menengah.
  • Universiti Pendidikan Sultan Idris menawarkan kursus lepasan ijazah dan lepasan ijazah dalam lapan fakulti yang mengkhususkan diri dalam bidang Muzik dan Persembahan, Perniagaan dan Ekonomi, Sains Kognitif dan Pembangunan Manusia, Teknologi Maklumat dan Komunikasi, Bahasa, Sains dan Teknologi, Sains Sosial dan Kemanusiaan serta Sains Sukan.
  • Di bawah moto "Komited untuk Membuat Perbezaan dalam Pendidikan", UPSI berhasrat untuk menjadi sebuah Universiti yang berprestij yang menyediakan kepimpinan yang luar biasa dalam pendidikan melalui pemupukan pengetahuan melalui pengajaran, penyelidikan, penerbitan, perundingan dan perkhidmatan komuniti untuk menghasilkan graduan yang berwibawa tinggi dalam memenuhi global perubahan.

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Awam
Pengambilan Jun,Sep
Lokasi Kampus Kuala Lumpur
Jumlah Kursus 43 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi UPSI - Universiti Pendidikan Sultan Idris

UPSI - Universiti Pendidikan Sultan Idris
Universiti Pendidikan Sultan Idris, 
35900 Tanjong Malim, Perak Darul Ridzuan


[email protected]
Malaysia: +05 450 6000

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi UPSI - Universiti Pendidikan Sultan Idris

Berminat melanjutkan pengajian ke UPSI - Universiti Pendidikan Sultan Idris di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai UPSI - Universiti Pendidikan Sultan Idris?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail