University banner

Kenapa Kolej UNITI pilihan terbaik?

  • Kolej UNITI Sdn Bhd telah ditubuhkan pada 27 Januari 1997 dan kini telah beroperasi selama 22 tahun sebagai sebuah Institusi Pengajian Tinggi Swasta yang terletak di Port Dickson Negeri Sembilan dan kampus kedua terletak di Kota Bharu Kelantan
  • Kolej UNITI menyediakan prasarana yang sesuai untuk pelajar melanjutkan pengajian diploma termasuk asrama penginapan berhampiran dengan pantai, dan berdekatan dengan kampus bagi memudahkan pelajar. Kemudahan lain seperti kiosk, kafe dan kedai koperasi turut disediakan.
  • Kolej UNITI menawarkan 17 program diploma dibawah 3 fakulti iaitu Fakulti Pendidikan & Pembangunan Manusia (FPPM), Fakulti Pengurusan & Industri Halal (FPIH) dan Fakulti Teknologi & Kejuruteraan (FTK). 
  • Kesemua program di Kolej UNITI diiktiraf sepenuhnya oleh MQA , KPM & JPA.
  • Kolej UNITI juga telah memenuhi standard My Quest 6 bintang dengan pelajar yang rata-rata nya mendapat pekerjaan selepas tamat pengajian.
  • Sehingga kini, Kolej UNITI telah melahirkan lebih daripada 10000 graduan menerusi pelbagai program yang ditawarkan.
  • Kolej UNITI yang dikenali sebagai Kolej Keusahawanan Pertama di Malaysia yang sentiasa mendorong pelajar untuk terampil dalam bidang perniagaan di samping pembelajaran bagi melatih mereka untuk kreatif dan berinovasi sebagai alternatif untuk mereka belajar sambil cari duit poket selain menjadi nilai tambah kemahiran yang mereka ada.
  • Untuk mencapai inspirasi, Kolej UNITI telah memperkenalkan beberapa inisiatif dengan mewujudkan 3 Institusi iaitu Tadika & Taska UNITI, UNITI Halal Centre (UHAC) dan UNITI Open Source (UOSI).
  • Selain itu beberapa unit bisnes diperkenalkan antaranya UNITI Brick dan UNITI Farm. Ia memainkan peranan yang sangat penting untuk membuka ruang kepada pelajar berjinak-jinak dalam bidang perniagaan part-time. 
  • Bahagian Hal Ehwal Pelajar Kolej UNITI (HEP) juga memberi ruang kepada pelajar untuk sentiasa bersedia dan berkepimpimpian tinggi dengan mewujudkan beberapa kelab dan persatuan pelajar, Majlis Perwakilan Mahasiswa (MPM) dan konsultasi Unit Kaunseling & Bimbingan Kerjaya juga ada disediakan khas untuk pelajar-pelajar Kolej UNITI.

Gambaran Umum

Jenis institusi Kolej Swasta
Pengambilan
Lokasi Kampus Nilai
Jumlah Kursus 18 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Kursus & Struktur Yuran

Tutup Lihat lagi

Lokasi Kolej UNITI

Kolej UNITI
Uniti Village, PT 4566, Kampung Tanjung Agas, Batu 18
Pasir Panjang
71250 Port Dickson
Negeri Sembilan.


[email protected]
Malaysia: +06 6468 444

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi Kolej UNITI

Berminat melanjutkan pengajian ke Kolej UNITI di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai Kolej UNITI ?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail