University banner

Kenapa Kolej Universiti Tunku Abdul Rahman TAR-UC Kampus Perak pilihan terbaik?

  • Kolej Universiti Tunku Abdul Rahman (TAR UC) adalah sebuah institusi pendidikan utama dengan lebih daripada empat dekad kecemerlangan dalam menyediakan pendidikan berkualiti
  • TAR UC mempunyai populasi pelajar 28,000 yang mengikuti lebih daripada 100 program pengajian dalam pelbagai bidang disiplin di enam kampus di Kuala Lumpur, Pulau Pinang, Johor, Perak, Pahang dan Sabah.
  • Kampus Utama Kuala Lumpur terletak di Jalan Genting Kelang, Setapak dan merentasi kawasan seluas 186 ekar.
  • TAR UC disokong oleh enam fakulti dalam penyampaian program ijazah sarjana, iaitu Fakulti Sains Gunaan (FOAS), Fakulti Pengkomputeran dan Teknologi Maklumat (FOCS), Fakulti Perakaunan, Kewangan dan Perniagaan (FAFB), Fakulti Kejuruteraan FOEN), Fakulti Bina Alam Sekitar (FOBE) dan Fakulti Sains Sosial, Kesenian dan Kemanusiaan (FSAH).
  • Terdapat juga Pusat Pengajian Pra-Universiti dan Pusat Pengajian dan Penyelidikan Pasca Siswazah terbaru mereka yang menawarkan Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA), Sarjana Sains (Sains Hayat) dan Sarjana Sains (Sains Fizikal).
  • Sebagai institusi yang dianggap baik oleh industri untuk piawaian akademiknya yang tinggi dan graduan yang terlatih, TAR UC telah melahirkan pemimpin negara, usahawan dan profesional yang berjaya di kalangan 190,000 alumni.
  • Kampus Perak mula beroperasi pada 5 Januari 1998 di premis sementara 5 gerai di Kampar, dan berpindah ke kampusnya yang dibina di atas tanah seluas 50 ekar.
  • Terletak di tengah-tengah kehijauan, tasik yang indah dan terletak dalam perbandaran yang semakin berkembang, Kampus Cawangan Perak menawarkan persekitaran yang kondusif dan membina masyarakat yang meningkatkan pembelajaran holistik.

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Swasta
Pengambilan May,Jun,Oct,Nov
Lokasi Kampus Kampar
Jumlah Kursus 25 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi Kolej Universiti Tunku Abdul Rahman TAR-UC Kampus Perak

Kolej Universiti Tunku Abdul Rahman TAR-UC Kampus Perak
PERAK BRANCH CAMPUS
Jalan Kolej, Taman Bandar Baru,
31900 Kampar, Perak, Malaysia


[email protected]
Malaysia: +6054660388

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi Kolej Universiti Tunku Abdul Rahman TAR-UC Kampus Perak

Berminat melanjutkan pengajian ke Kolej Universiti Tunku Abdul Rahman TAR-UC Kampus Perak di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai Kolej Universiti Tunku Abdul Rahman TAR-UC Kampus Perak?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail