University banner

Kenapa Kolej Universiti Tunku Abdul Rahman TAR UC Kampus Pahang pilihan terbaik?

  • TAR UC mempunyai populasi pelajar 28,000 yang mengikuti lebih daripada 100 program pengajian dalam pelbagai bidang disiplin di enam kampus di Kuala Lumpur, Pulau Pinang, Johor, Perak, Pahang dan Sabah.
  • Kampus Utama Kuala Lumpur terletak di Jalan Genting Kelang, Setapak dan merentasi kawasan seluas 186 ekar. TAR UC disokong oleh enam fakulti dalam penyampaian program ijazah sarjana, iaitu Fakulti Sains Gunaan (FOAS), Fakulti Pengkomputeran dan Teknologi Maklumat (FOCS), Fakulti Perakaunan, Kewangan dan Perniagaan (FAFB), Fakulti Kejuruteraan FOEN), Fakulti Bina Alam Sekitar (FOBE) dan Fakulti Sains Sosial, Kesenian dan Kemanusiaan (FSAH).
  • Terdapat juga Pusat Pengajian Pra-Universiti dan Pusat Pengajian dan Penyelidikan Pasca Siswazah terbaru mereka yang menawarkan Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA), Sarjana Sains (Sains Hayat) dan Sarjana Sains (Sains Fizikal).
  • Sebagai institusi yang dianggap baik oleh industri untuk piawaian akademiknya yang tinggi dan graduan yang terlatih, TAR UC telah melahirkan beberapa pemimpin negara, usahawan dan profesional yang berjaya di kalangan 190,000 alumni.
  • Cawangan Fakulti terletak di premis sementara di Karak, Pahang. Ia ditubuhkan khusus untuk menambah program pendidikan Kampus KL

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Swasta
Pengambilan Feb,May,Jun,Nov
Lokasi Kampus Karak
Jumlah Kursus 13 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi Kolej Universiti Tunku Abdul Rahman TAR UC Kampus Pahang

Kolej Universiti Tunku Abdul Rahman TAR UC Kampus Pahang
PAHANG BRANCH
P37, Jalan Bayu 1,
Taman Seri Bayu,
28600 Karak, Pahang, Malaysia.


[email protected]
Malaysia: +6092314185

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi Kolej Universiti Tunku Abdul Rahman TAR UC Kampus Pahang

Berminat melanjutkan pengajian ke Kolej Universiti Tunku Abdul Rahman TAR UC Kampus Pahang di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai Kolej Universiti Tunku Abdul Rahman TAR UC Kampus Pahang?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail