University banner

Kenapa Kolej Universiti TATI (TATIUC) pilihan terbaik?

  • Kolej Universiti TATI (TATIUC), sebelum ini dikenali sebagai Institut Teknikal Maju Terengganu (TATi) dan merupakan institusi pengajian tinggi yang ditubuhkan oleh Kerajaan Negeri Terengganu pada 11 Jun 1993 dengan misi untuk menghasilkan teknokrat berkemahiran tinggi dan kompeten yang terkini bidang kejuruteraan dalam industri.
  • Program-program di TATIUC terutamanya tertumpu kepada 70% teori praktikal dan 30% dalam bidang Teknologi Pengilangan, Teknologi & Automasi Elektrik, Teknologi Kimia dan Teknologi Komputer & Media.
  • Program-program ini akan menghasilkan pakar dalam Pembuatan Alat & Die, Reka Bentuk Alat & Die, Pemesinan CNC, Mekatronik, Robotik, Elektronik & Instrumentasi, Polimer dan Rangkaian Komputer (CISCO).
  • Program pengajian yang ditawarkan di TATIUC telah diluluskan oleh Jabatan Pengajian Tinggi (Malaysia) dan Kementerian Pengajian Tinggi (Malaysia).
  • TATIUC menawarkan program diploma, asas dan ijazah dalam teknologi kejuruteraan (mekatronik, automasi, elektrik, & alat), kejuruteraan kimia, kejuruteraan polimer, dan sains komputer.

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Swasta
Pengambilan Jun
Lokasi Kampus N/A
Jumlah Kursus 26 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi Kolej Universiti TATI (TATIUC)

Kolej Universiti TATI (TATIUC)
Jalan Panchor, Telok Kalong
Kemaman
24000 Terengganu
Malaysia


[email protected]
Malaysia: +609 8601000

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi Kolej Universiti TATI (TATIUC)

Berminat melanjutkan pengajian ke Kolej Universiti TATI (TATIUC) di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai Kolej Universiti TATI (TATIUC)?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail