University banner

Kenapa Selangor Business School (SBS) pilihan terbaik?

  • Penubuhan Sekolah Perniagaan Selangor (SBS) adalah tindak balas langsung kepada ekspresi kebimbangan dan pertanyaan oleh YAB Dato 'Seri Mohamed Azmin bin Ali, Menteri Besar Selangor, atas ketiadaan sekolah perniagaan siswazah lepasan negeri di Selangor untuk melahirkan graduan yang memenuhi keperluan dan keperluan sektor perniagaan, korporat dan perkhidmatan awam dan menjadi penyumbang nilai dan pemimpin di semua peringkat strategik. 
  • SBS akan mengambil bahagian secara aktif dalam kemajuan pengetahuan, penyebaran pembelajaran dan memperoleh kelebihan persaingan dalam bidang perniagaan, pengurusan perkhidmatan korporat dan awam dan dengan itu menyumbang kepada membentuk amalan perniagaan masa depan. Ia akan menjalin pakatan strategik dan perkongsian serta terlibat dalam perusahaan kerjasama dengan industri utama, perniagaan, syarikat dan institusi perkhidmatan awam.
  • Selain itu, ia akan menyokong program transformasi Selangor dan agenda pembangunan sosio-ekonomi untuk memacu pembangunan dan mempercepatkan pembangunan bakat. Ia bertujuan untuk menghasilkan graduan berorientasikan, dinamik dan berorientasikan dunia yang cemerlang dalam kecekapan teras yang akan memenuhi tuntutan perniagaan, korporat , sektor perindustrian dan awam dan menjadi penyumbang nilai dan pemimpin di semua peringkat strategik.

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Swasta
Pengambilan Apr,Aug,Nov
Lokasi Kampus Petaling Jaya
Jumlah Kursus 1 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Kursus & Struktur Yuran

Tutup Lihat lagi

Lokasi Selangor Business School (SBS)

Selangor Business School (SBS)
SELANGOR BUSINESS SCHOOL
MENARA PKNS PJ
17, Jalan Yong Shook Lin, Seksyen 7,
46050 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan


[email protected]
Malaysia: +60355223555

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi Selangor Business School (SBS)

Berminat melanjutkan pengajian ke Selangor Business School (SBS) di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai Selangor Business School (SBS)?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail