ADVERTISEMENT
University banner
icon
Fakta ringkas

Kedudukan SETARA : Tier NA

Jenis : Kolej Swasta

Anggaran yuran (keseluruhan kursus)

 • Pra-Universiti : NA
 • Ijazah Sarjana Muda : NA
 • Ijazah Sarjana : NA
 • PhD : NA
 • Diploma : NA

Kenapa sambung belajar di UOW Malaysia College's Nursing and Allied Health ?

icon

Perintis pendidikan kesihatan di Malaysia

RSDHC juga menyediakan sub kursus klinikal khusus dalam kejururawatan dan sijil lepasan ijazah dalam pengajaran. Kampus RSDHC dilengkapi dengan kemudahan latihan yang komprehensif, memupuk pelajar untuk menjadi ahli profesional penjagaan kesihatan yang penyayang dan cekap. Para pelajar RSDHC dengan mudah dibezakan dengan pelajar institusi lain sebagai penjaga kesihatan profesional yang yakin dan bersedia untuk mempamerkan kemahiran mereka dalam mana-mana mereka ditempatkan.

icon

Pengiktirafan kelayakan

Program yang ditawarkan oleh RSDHC diluluskan oleh Agensi Kelayakan Malaysia (MQA), sebuah badan pengiktirafan yang dilantik oleh Kementerian Pendidikan Malaysia.

icon

Kemudahan latihan berkomprehensif

Kampus RSDHC dilengkapi dengan kemudahan latihan yang komprehensif, memupuk pelajar untuk menjadi ahli profesional penjagaan kesihatan yang penyayang dan cekap

Anda berminat memohon pengajian ke UOW Malaysia College's Nursing and Allied Health ?

Kenapa UOW Malaysia College's Nursing and Allied Health pilihan terbaik?

 • UOW Malaysia College Nursing and Allied Health (sebelum ini dikenali sebagai Kolej Penjagaan Kesihatan Ramsay Sime Darby) merupakan salah satu perintis dalam pendidikan penjagaan kesihatan Malaysia. Kolej ini mempunyai rekod prestasi yang terbukti dalam kecemerlangan akademik sejak penubuhannya pada tahun 1995.
 • UOW Malaysia, yang terletak di Kampus Utropolis Glenmarie, menawarkan program penjagaan kesihatan yang berkualiti seperti Diploma Kejururawatan, Diploma Fisioterapi, Diploma perkhidmatan Penjagaan Kesihatan dan Diploma Pembantu Perubatan.
 • Pelajar mempunyai pilihan untuk memulakan program Diploma mereka di UOW Malaysia dan kemudian melanjutkan pengajian sarjana muda mereka di Malaysia atau di Universiti Wollongong di Australia, Dubai, atau Hong Kong. 
 • UOW Malaysia sebelum ini merupakan anak syarikat Kumpulan Penjagaan Kesihatan Ramsay Sime Darby, sebuah usaha sama antara organisasi terkenal iaitu, Ramsay Health Care Limited Australia dan Sime Darby Berhad Malaysia. Dengan kerjasama rapat antara hospital dan pakar penjagaan kesihatan, telah menyediakan pelajar pengalaman dan latihan kesihatan sebenar yang mencukupi.
 • Kurikulum untuk semua program yang ditawarkan diteliti dan diperakui oleh pengamal industri dan ia juga memenuhi keperluan ketat badan profesional yang berkaitan seperti Lembaga Kejururawatan Malaysia dan Lembaga Pembantu Perubatan.
 • Selain itu, UOW Malaysia  turut menyediakan peluang untuk laluan kerjaya yang cerah dan menjanjikan peluang pekerjaan dalam industri penjagaan kesihatan dan perkhidmatan yang semakin berkembang di Malaysia. 

Gambaran Umum

Jenis institusi Kolej Swasta
Pengambilan
Lokasi Kampus Shah Alam
Jumlah Kursus 0 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Kursus & Struktur Yuran

Tutup Lihat lagi

Lokasi UOW Malaysia College's Nursing and Allied Health

UOW Malaysia College's Nursing and Allied Health
Setia Alam Campus
Level 16, Top Glove Tower
16, Persiaran Setia Dagang,
Setia Alam, Seksyen U13,
40170, Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan[email protected]
Malaysia: +130 088 8321

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi UOW Malaysia College's Nursing and Allied Health

Berminat melanjutkan pengajian ke UOW Malaysia College's Nursing and Allied Health di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai UOW Malaysia College's Nursing and Allied Health ?

Perlukan
bantuan?
mail