ADVERTISEMENT
University banner
icon
Fakta ringkas

Kedudukan SETARA : Tier NA

Jenis : Kolej Swasta

Anggaran yuran (keseluruhan kursus)

  • Pra-Universiti : NA
  • Ijazah Sarjana Muda : NA
  • Ijazah Sarjana : NA
  • PhD : NA
  • Diploma : NA

Kenapa sambung belajar di Kolej Kesihatan Ramsay Sime Darby?

icon

Perintis pendidikan kesihatan di Malaysia

RSDHC juga menyediakan sub kursus klinikal khusus dalam kejururawatan dan sijil lepasan ijazah dalam pengajaran. Kampus RSDHC dilengkapi dengan kemudahan latihan yang komprehensif, memupuk pelajar untuk menjadi ahli profesional penjagaan kesihatan yang penyayang dan cekap. Para pelajar RSDHC dengan mudah dibezakan dengan pelajar institusi lain sebagai penjaga kesihatan profesional yang yakin dan bersedia untuk mempamerkan kemahiran mereka dalam mana-mana mereka ditempatkan.

icon

Pengiktirafan kelayakan

Program yang ditawarkan oleh RSDHC diluluskan oleh Agensi Kelayakan Malaysia (MQA), sebuah badan pengiktirafan yang dilantik oleh Kementerian Pendidikan Malaysia.

icon

Kemudahan latihan berkomprehensif

Kampus RSDHC dilengkapi dengan kemudahan latihan yang komprehensif, memupuk pelajar untuk menjadi ahli profesional penjagaan kesihatan yang penyayang dan cekap

Anda berminat memohon pengajian ke Kolej Kesihatan Ramsay Sime Darby?

Kenapa Kolej Kesihatan Ramsay Sime Darby pilihan terbaik?

  • RSDHC telah mengukir nama di pentas dunia dengan kecemerlangan dalam pendidikan kejururawatan, melahirkan tenaga kerja dalam bidang sains kesihatan bersekutu yang profesional dan cekap selain tenaga kerja jururawat dalam industri penjagaan kesihatan.
  • Kolej Kesihatan Ramsay Sime Darby (RSDHC) adalah antara salah satu perintis dalam pendidikan kesihatan di Malaysia. Kolej ini ditubuhkan pada tahun 1995 dan didaftarkan sebagai sebuah institusi pendidikan tinggi di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia. Program yang ditawarkan oleh RSDHC diluluskan oleh Agensi Kelayakan Malaysia (MQA), sebuah badan pengiktirafan yang dilantik oleh Kementerian Pendidikan Malaysia.
  • RSDHC menawarkan program Kejururawatan dan Sains Kesihatan Bersekutu seperti Fisioterapi, Perkhidmatan Kesihatan, Teknologi Makmal Perubatan, Pembantu Perubatan dan Asasi dalam program Sains.
  • RSDHC juga menyediakan sub kursus klinikal khusus dalam kejururawatan dan sijil lepasan ijazah dalam pengajaran. Kampus RSDHC dilengkapi dengan kemudahan latihan yang komprehensif, memupuk pelajar untuk menjadi ahli profesional penjagaan kesihatan yang penyayang dan cekap. Para pelajar RSDHC dengan mudah dibezakan dengan pelajar institusi lain sebagai penjaga kesihatan profesional yang yakin dan bersedia untuk mempamerkan kemahiran masing-masing tidak kira dalam apa situasi sekalipun. 

Gambaran Umum

Jenis institusi Kolej Swasta
Pengambilan
Lokasi Kampus Shah Alam
Jumlah Kursus 0 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Kursus & Struktur Yuran

Tutup Lihat lagi

Lokasi Kolej Kesihatan Ramsay Sime Darby

Kolej Kesihatan Ramsay Sime Darby
Setia Alam Campus
Level 16, Top Glove Tower
16, Persiaran Setia Dagang,
Setia Alam, Seksyen U13,
40170, Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan[email protected]
Malaysia: +130 088 8321

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi Kolej Kesihatan Ramsay Sime Darby

Berminat melanjutkan pengajian ke Kolej Kesihatan Ramsay Sime Darby di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai Kolej Kesihatan Ramsay Sime Darby?

Perlukan
bantuan?
mail