University banner

Kenapa Kolej Penisula pilihan terbaik?

  • Kolej Penisula dahulunya dikenali sebagai Kolej ALC adalah kolej pendidikan tinggi dengan reputasi yang kukuh selain memiliki 20 tahun pengalaman dalam menjalankan program pengajian perniagaan dan perakaunan.
  • Kolej ini mempunyai 2 cawangan iaitu di Klang dan Shah Alam yang enawarkan diploma dan ijazah daripada University of Gloucestershire, UK.
  • Baru-baru ini, Kolej Penisula telah memulakan perancangan untuk memindahkan kolej sedia ada yang terletak di Klang dengan membuka sebuah kolej di Straits Quay, Pulau Pinang selain membina 5,000 kampus pelajar di Batu Kawan.
  • Sebagai sebahagian daripada perkembangan yang berterusan, kolej ini telah menukar namanya menjadi 'Penisula College'. Di samping itu, satu perjanjian bakal ditandatangani dengan beberapa buah universiti U.K lain untuk membolehkan pelbagai subjek lagi ditawarkan.

Gambaran Umum

Jenis institusi Kolej Swasta
Pengambilan Jan,May,Sep
Lokasi Kampus Klang
Jumlah Kursus 14 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi Kolej Penisula

Kolej Penisula
Kawasan 17, Klang, 41050 Klang, Selangor


Malaysia: +

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi Kolej Penisula

Berminat melanjutkan pengajian ke Kolej Penisula di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Soalan Lazim tentang Kolej Penisula

Kenapa Kolej Penisula adalah pilihan terbaik?)

  • Kolej Penisula adalah sebahagian daripada PKT Logistics, salah satu daripada syarikat logistik utama negara termasuklah di peringkat global.
  • Kolej Penisula menawarkan biasiswa menarik dan yuran yang berpatutan untuk memastikan para pelajar dapat meneruskan pendidikan tinggi mereka tanpa risau mengenai beban kewangan.
  • Kampus kolej 'Googly' bakal memberi pengalaman unik kepada pelajar berbanding kampus institusi lain di seluruh negara. 
  • Pelajar yang melanjutkan pengajian dibawah Koleh Penisula dijamin pekerjaan sebaik sahaja tamat pengajian.

Apakah kursus popular di Kolej Penisula?

Perniagaan & Program Perakaunan

Adakah terdapat biasiswa yang ditawarkan?


Ya, geran Biasiswa DMT ditawarkan oleh rakan kongsi Kolej Peninsula yang mahu menggalakkan pelajar berusaha bersungguh-sungguh untuk mencatatkan kecemerlangan sekaligus melahirkan generasi kepimpinan berkaliber kelak

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai Kolej Penisula?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail