University banner

Kenapa New Era University College pilihan terbaik?

  • Kolej Universiti Era Baru bermula sebagai Kolej Era Baru pada tahun 1998. Kolej ini adalah hasil usaha bertahun-tahun dan sokongan tidak berbelah bahagi daripada masyarakat Cina. Pada 30 Disember 2016, New Era telah dinaik taraf kepada status kolej universiti oleh Kementerian Pengajian Tinggi. Dengan itu NEUC kini bersedia dan mampu memainkan peranan yang lebih besar sebagai penyedia pendidikan tinggi berorientasikan komuniti yang berkualiti untuk melayani bukan sahaja keperluan masyarakat, tetapi juga seluruh negara.
  • Kolej Universiti Era pada masa ini mempunyai sembilan fakulti yang terdiri daripada Sekolah Siswazah; Institut Pendidikan Antarabangsa; Seni & Sains Sosial; Sains Komputer dan Teknologi Pengkomputeran Maklumat; Seni dan Reka Bentuk; Komunikasi, Sinematik dan Seni Persembahan; Perakaunan, Pengurusan dan Ekonomi; dan Kesihatan, Keselamatan, Keselamatan dan Persekitaran, Institut Penuaan dan Penjagaan Profesional.
  • Di dalam fakulti ini terdapat sepuluh jabatan: Bahasa & Kesusasteraan Cina, Pendidikan, Psikologi Bimbingan & Kaunseling, Pengajian Asia Tenggara, Pengajian Perniagaan, Kewangan & Perakaunan, Teknologi Pengkomputeran Maklumat, Seni & Reka Bentuk, Drama & Visual dan Pengajian Media. Fakulti menawarkan Diploma serta ijazah sarjana muda dan pasca siswazah sehingga peringkat Sarjana dan PhD. Untuk mempromosikan penyelidikan tentang pendidikan Cina di UC Era Baharu.
  • Adalah menjadi harapan dan visi Kolej Universiti Era Baru bahawa ia akan memberi impak dan kehadiran yang kuat bukan sahaja di Malaysia tetapi juga di peringkat global sebagai universiti terkemuka dan berwibawa yang berteraskan pendidikan Cina.

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Swasta
Pengambilan Feb,Mar,May,Jul,Sep
Lokasi Kampus Kajang
Jumlah Kursus 36 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi New Era University College

New Era University College
Blok B&C, Lot 5,
Seksyen 10, Jalan Bukit,
43000 Kajang, Selangor.

[email protected]
Malaysia: +603 8739 2770

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi New Era University College

Berminat melanjutkan pengajian ke New Era University College di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai New Era University College?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail