University banner

Kenapa Monash University Malaysia pilihan terbaik?

 • Ditubuhkan pada tahun 1998, Monash University Malaysia merupakan salah sebuah universiti yang paling dihormati di Malaysia. Kampus utama Monash University yang terletak di Australia merupakan universiti terkemuka di Australia yang menduduki ranking 100 universiti teratas di dunia.
 • Bermula sebagai penyedia pendidikan daripada bawah, Monash Malaysia telah berkembang pesat dan kini diiktiraf sebagai pemimpin dalam sektor pendidikan tinggi antarabangsa di Malaysia. Sebagai universiti yang diiktiraf di seluruh dunia, Monash menarik ramai pelajar bukan sahaja dari Malaysia, tetapi dari seluruh dunia untuk melanjutkan pengajian ke universiti mereka. Kira-kira 7,500 pelajar mewakili hampir 70 negara, kini mendaftar di Monash Malaysia dan menikmati pelbagai pengalaman akademik yang berkualiti.
 • Sejak penubuhan, Monash Malaysia telah berjaya membina reputasi berdasarkan kepada kualiti, kredibiliti dan integriti yang ditonjolkan oleh para pelajar, alumni. Monash turut menggalakkan pemikiran kritikal untuk membantu dalam mencambahkan idea-idea baru, mendedahkan perspektif baru dan merangka penyelesaian kepada pelajar, industri mahupun kerajaan yang memerlukan pelapis tenaga kerja yang memiliki kepakaran dalam bidang-bidang kritikal negara. 
 • Monash mengekalkan tradisi kecemerlangan pendidikan dan digabungkan dengan nilai-nilai penyelidikan yang liberal, menyediakan persekitaran yang subur untuk minda muda yang berkembang cerah, dan peluang seumur hidup bagi mereka yang ingin meningkatkan tahap pendidikan dan kerjaya masing-masing. 
ANUGERAH & PENERIMAAN
 • Kedudukan 74 di dunia (Times Higher Education World University Rankings 2016-17)
 • Peringkat ke-21 di dunia (Universities Most International Universities 2017, Times Higher Education World University Rankings)
 • Nilai Tahap 5 Cemerlang dalam Kejuruteraan D-Setara, Kementerian Pendidikan

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Swasta
Pengambilan Jan,Feb,Mar,Apr,May,Jun,Jul,Aug,Sep,Oct,Nov,Dec
Lokasi Kampus Subang Jaya
Jumlah Kursus 63 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi Monash University Malaysia

Monash University Malaysia
Monash University Malaysia
Jalan Lagoon Selatan
47500 Bandar Sunway
Selangor
Malaysia


[email protected]
Malaysia: +603 5514 6000

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi Monash University Malaysia

Berminat melanjutkan pengajian ke Monash University Malaysia di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Soalan Lazim tentang Monash University Malaysia

Kenapa Monash University adalah pilihan terbaik?

 • Universiti Monash menduduki tempat # 60 di kalangan universiti di seluruh dunia (QS World University Rankings 2018) 
 • Ijazah berprestij yang diberikan oleh Monash University diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Tinggi Malaysia dan Agensi Kelayakan Malaysia. 
 • Universiti Monash menawarkan kursus terkenal di dunia yang telah mendapat pengiktirafan di Peringkat QS World University berdasarkan Subjek 2017: Farmasi (2), Perakaunan & Kewangan (26), Kejuruteraan Kimia (28), Kejuruteraan Awam & Struktur (29) 29), Kejuruteraan Elektrik (51-100), Kejuruteraan Mekanikal (51-100), dan banyak lagi. 
 • Monash University Malaysia menawarkan peluang kepada pelajar untuk melanjutkan pengajian ke luar negara ke kampus utama mereka di Australia, sama ada sebagai pelajar pertukaran, atau setelah tamat pengajian selama setahun di Malaysia.

Adakah terdapat biasiswa yang ditawarkan?

Monash menawarkan biasiswa dan anugerah kepada pelajar yang layak dan cemerlang dalam akademik

Bilakah pengambilan akan dibuka?

Dibuka sepanjang tahun

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai Monash University Malaysia?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail