University banner

Kenapa Universiti Poly-Tech MARA (UPTM) pilihan terbaik?

Kolej Poly-Tech MARA (KPTM), dahulunya dikenali sebagai Kolej Yayasan Pelajaran MARA (KYPM) telah ditubuhkan sebagai institusi pengajian tinggi swasta di bawah Akta Institusi Pendidikan Tinggi Swasta 1996 (Akta 555) pada September 2003. Pada tahun 2022, telah diiktiraf sebagai universiti penuh dan kini dikenali sebagai Universiti Poly-Tech Malaysia (UPTM).Diuruskan oleh Kolej Poly-Tech MARA Sdn. Bhd., anak syarikat milik penuh Majlis Amanah Rakyat (MARA), UPTM menawarkan pelbagai peluang pendidikan dalam bidang teknologi maklumat, sains komputer, perakaunan, pengurusan perniagaan, kejuruteraan dan sains kesihatan.
Tujuan penubuhan universiti lain di bawah MARA adalah untuk melengkapkan ekosistem sistem pengajian tinggi MARA yang memfokuskan kepada perniagaan dan perakaunan. UPTM juga aktif menjalankan aktiviti penyelidikan dan inovasi di peringkat nasional dan antarabangsa.
Universiti Teknologi MARA (UPTM), menawarkan program ijazah tinggi dalam bidang Perakaunan, Komunikasi, Sumber Manusia, Bahasa Inggeris dan Keselamatan Maklumat. Lebih 17,600 pelajar sepenuh masa  yang menjalan pengajian di sembilan buah kampus yang terletak di Kuala Lumpur, Bangi, Kuantan, Batu Pahat, Ipoh, Alor Setar, Kota Bharu, Semporna dan Kesedar, Gua Musang.

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Swasta
Pengambilan Jan,Apr,May,Jul,Sep
Lokasi Kampus Kuala Lumpur
Jumlah Kursus 24 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi Universiti Poly-Tech MARA (UPTM)

Universiti Poly-Tech MARA (UPTM)
Universiti Poly-Tech MARA Kuala Lumpur
Jalan 6/91, Taman Shamelin Perkasa, Cheras,
56100, Kuala Lumpur.


[email protected]
Malaysia: +03 9206 9700

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi Universiti Poly-Tech MARA (UPTM)

Berminat melanjutkan pengajian ke Universiti Poly-Tech MARA (UPTM) di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai Universiti Poly-Tech MARA (UPTM)?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail