University banner

Kenapa International University of Malaya-Wales (IUMW) pilihan terbaik?

  • Universiti Antarabangsa Malaya-Wales (IUMW) ditubuhkan berdasarkan kerjasama antara Universiti Malaya (UM) dan University of Wales, UK. Universiti ini terletak hanya 10 minit dari pusat bandar KL dengan kemudahan akses ke pengangkutan awam seperti LRT dan KTM.
  • Memanfaatkan pencapaian cemerlang yang dikecapi oleh kedua-dua universiti bersama dengan ahli akademik, IUMW telah menawarkan pelbagai kursus di peringkat sarjana muda dan pascasiswazah 
  • Merupakan salah satu universiti di Malaysia yang menawarkan 2 penganugerahan dengan pemindahan kredit terus ke universiti di UK selain memberikan peluang kepada pelajarnya untuk menghabiskan semester pengajian sama ada di Universiti Malaya (UM) atau University of Wales, UK.
  • IUMW juga merupakan universiti pertama di Asia Tenggara yang diterima sebagai ahli Higher Education Academy (HEA), iaitu sebuah badan British yang terkenal dalam pembelajaran dan pengajaran pendidikan tinggi dan semua program yang ditawarkan diiktiraf oleh MQA.
  • IUMW bercita-cita untuk menjadi universiti yang berorientasikan penyelidikan yang komprehensif, diiktiraf dalam pengajaran dan pembelajaran inovatif, perkhidmatan sosial dan pengurusan pendidikan.
  • IUMW menawarkan biasiswa sehingga 50% bayaran pengecualian untuk pengajian asasi (foundation) dan sehingga 100% pengecualian yuran bagi pengajian ijazah, bantuan kewangan seperti PTPTN, MARA dan MyBrain juga turut ditawarkan.

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Swasta
Pengambilan Jan,Feb,May,Jul,Sep,Oct
Lokasi Kampus Kuala Lumpur
Jumlah Kursus 23 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi International University of Malaya-Wales (IUMW)

International University of Malaya-Wales (IUMW)
Ground Floor, Block A, City Campus, Jalan Tun Ismail, Kuala Lumpur, 50480 Kuala Lumpur, Federal Territory of Kuala Lumpur, Malaysia


[email protected]
Malaysia: +603 2617 3000

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi International University of Malaya-Wales (IUMW)

Berminat melanjutkan pengajian ke International University of Malaya-Wales (IUMW) di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Soalan Lazim tentang International University of Malaya-Wales (IUMW)

Kenapa IUMW adalah pilihan terbaik?

  • Peluang menerima ijazah "dual degree" selepas tamat pengajian, iaitu dari IUMW dan University of Wales (untuk pelajar yang berkelayakan).
  • Pelajar IUMW mempunyai akses penuh ke kemudahan Universiti Malaya, seperti perpustakaan, makmal, pusat sukan, dan lain-lain.
  • Pelajar IUMW boleh memilih untuk menyertai program pertukaran pelajar dengan Wales.
  • Pengalaman yang tidak ternilai di Universiti Malaya menyediakan pelajar di IUMW dengan pendidikan dan kepakaran yang sukar ditandingi.

Apakah kursus popular di IUMW?

Perniagaan & Teknologi Maklumat

Adakah terdapat biasiswa yang ditawarkan?

Ya, IUMW menawarkan biasiswa sehingga 50% bayaran pengecualian untuk kajian asas dan sehingga 100% pengecualian yuran untuk pengajian peringkat ijazah.

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai International University of Malaya-Wales (IUMW)?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail