University banner

Kenapa ICOM - International College Of Music pilihan terbaik?

  • Kolej Muzik Antarabangsa (ICOM) telah ditubuhkan pada November 1995. Memulakan pengambilan kumpulan pertama pelajar pada Januari 1996. 
  • Institusi ini mencapai status MSC pada tahun 2005 dan semua kursusnya telah diluluskan sepenuhnya oleh Kementerian Pendidikan Tinggi Malaysia. 
  • Pada masa ini, ICOM adalah kolej terkemuka yang menawarkan pendidikan formal dalam bidang muzik kontemporari, pengeluaran audio dan perniagaan muzik di peringkat sarjana muda di Malaysia dan rantau Asia. 
  • ICOM kini terletak di Jalan Pahang, Kuala Lumpur dan mempunyai kira-kira 200 pelajar yang mendaftar di bawah pelbagai programnya. 
  • Penubuhan ICOM bertujuan menyediakan pendidikan muzik terbaik untuk meningkatkan tahap kemahiran pemuzik, mengatur, pengeluaran audio dan kemahiran perniagaan muzik dan menerajui pertumbuhan dan perkembangan muzik di rantau ini. 
  • ICOM menawarkan program-program dalam Muzik di pelbagai peringkat. Ia menawarkan program bermula di peringkat asas sehingga ijazah profesional dalam muzik; diploma dalam perniagaan; dan sijil dalam pengeluaran audio.

Gambaran Umum

Jenis institusi Kolej Swasta
Pengambilan Jan,May,Sep
Lokasi Kampus N/A
Jumlah Kursus 4 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi ICOM - International College Of Music

ICOM - International College Of Music
Wisma ICOM, Lot 126
Section 85A, Lorong Setapak
Jalan Pahang
53000 Kuala Lumpur
Malaysia


[email protected]
Malaysia: +603 4023 6000

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi ICOM - International College Of Music

Berminat melanjutkan pengajian ke ICOM - International College Of Music di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai ICOM - International College Of Music?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail