University banner

Kenapa Kolej IBS pilihan terbaik?

  • IBS College, secara rasmi dikenali sebagai Institut BREM Sarawak adalah sebuah institusi pendidikan tinggi swasta yang berdaftar dan diluluskan di bawah Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) Malaysia. 
  • Kolej ini telah dibangunkan sebagai penyedia utama program latihan dan pendidikan perniagaan dan pendidikan di Miri, Sarawak. 
  • Kolej ini ditubuhkan pada tahun 1992, pada asalnya sebagai pusat latihan dan pembangunan profesional dan menerima kelulusan KPK pada tahun 1998. 
  • Semua program yang ditawarkan oleh Kolej ini diakreditasi sepenuhnya di bawah kriteria yang ditetapkan di bawah rangka kerja Kualiti Malaysia (MQF) sejak tahun 2006. IBS juga telah diluluskan oleh Kementerian Pengajian Tinggi dan Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri untuk mengambil pelajar asing sejak tahun 2008. 
  • Kolej IBS bekerja rapat dengan rakan kongsi antarabangsanya yang termasuk pelbagai universiti dan badan profesional dari UK, Amerika Syarikat, Rusia, China, Ireland dan Australia dalam menyediakan program perniagaan di Sijil, Diploma dan peringkat yang lebih tinggi. 
  • IBS adalah kolej dinamik dan moden yang berdedikasi untuk menyampaikan program pengajian profesional dan universiti berkualiti kepada Pelajar Malaysia dan Antarabangsa. Program-program yang dirancang bertujuan untuk menyediakan asas yang mantap untuk karier yang menarik dan bermanfaat.

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Swasta
Pengambilan Jan,May,Sep
Lokasi Kampus N/A
Jumlah Kursus 7 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi Kolej IBS

Kolej IBS
Lot 1117 & 1118, Bangunan Tabung Baitulmal
Pelita Commercial Center, Jalan Sehati
98000 Miri, Sarawak, Malaysia.


[email protected]
Malaysia: +085 438 666

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi Kolej IBS

Berminat melanjutkan pengajian ke Kolej IBS di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai Kolej IBS ?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail