University banner

Kenapa HMA - HM Aerospace pilihan terbaik?

  • HM Aerospace Sdn Bhd (HMA) adalah sebuah Akademi Latihan Penerbangan Perdana Malaysia yang menyediakan latihan penerbangan dan kemudahan bertaraf dunia untuk melatih juruterbang kadet. 
  • HMA mempunyai kapasiti untuk melatih sekurang-kurangnya 200 juruterbang kadet setiap tahun. 
  • HM Aerospace turut dipilih oleh CAE, Pemimpin Global dalam Simulasi Penerbangan sebagai salah seorang Ahli dalam Pengasas CAE Global Academy. Beroperasi di bawah nama jenama CAE Global Academy, HMA dapat memanfaatkan rangkaian latihan CAE sedia ada sekaligus menyediakan pelajar dengan latihan perintis berkualiti tinggi direka khusus untuk meningkatkan peluang pekerjaan kepada juruterbang kadet selepas menamatkan latihan kelak.
  • HMA juga menjadi pilihan Malaysia Airlines (MAS) sebagai salah satu pusat latihan untuk juruterbang kadetnya. Program HMA menawarkan juruterbang kadet dengan pelbagai kursus penerbangan. 
  • Semua kursus diluluskan oleh Jabatan Penerbangan Awam Malaysia (DCA) selaras dengan keperluan Pertubuhan Penerbangan Awam Antarabangsa (ICAO). Pemeriksaan Lesen dijalankan oleh DCA Malaysia dan United Kingdom Civil Aviation Authority International (UK CAAI). 
  • Kursus penerbangan disertai oleh para kadet yang ditaja oleh syarikat penerbangan komersil atau kadet swasta yang baru menamatkan pengajian menengah atau kadet luar negara serta orang dewasa yang memenuhi syarat kelayakan. 
  • Tempoh kursus adalah tiga (3) hingga lapan belas (18) bulan. Kursus-kursus yang terdapat di HMA adalah: Lesen dan Penilaian Pilot Komersial dan Penunjuk Instrumen (Pesawat) dengan Kursus Lesen Pengangkutan Udara Penerbangan Frozen (CPL / IR (A) dengan Frozen ATPL); Kursus yang dijahit (CPL / IR (A) dengan ATPL beku); Kursus Lesen Percubaan Persendirian (PPL) '; dan Penolong Penolong Pengajar Penerbangan (AFI)

Gambaran Umum

Jenis institusi Kolej Swasta
Pengambilan Jan
Lokasi Kampus N/A
Jumlah Kursus 1 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Kursus & Struktur Yuran

Tutup Lihat lagi

Lokasi HMA - HM Aerospace

HMA - HM Aerospace
49, The Boulevard
Mid Valley City, Lingkaran Syed Putra
59200 Kuala Lumpur
Wilayah Persekutuan
Malaysia
Malaysia


[email protected]
Malaysia: +603 2730 5000

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi HMA - HM Aerospace

Berminat melanjutkan pengajian ke HMA - HM Aerospace di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai HMA - HM Aerospace?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail