University banner

Kenapa Heriot-Watt University Malaysia pilihan terbaik?

  • Universiti Heriot-Watt menduduki ranking tertinggi 10% di dunia untuk tinjauan antarabangsa oleh Times Higher Education (THE) dan mempunyai kohort antarabangsa terbesar di Scotland dengan satu pertiga daripada 9,000 pelajarnya yang datang dari luar UK.
  • Heriot-Watt University Malaysia menawarkan program sarjana dan pascasiswazah yang memberi tumpuan kepada bidang tenaga yang boleh diperbaharui, kejuruteraan, perniagaan dan ukur. Universiti baru-baru ini telah melancarkan ijazah sarjana muda yang relevan dan kerjaya yang kerjaya profesionalnya termasuk sains aktuari, kejuruteraan, perniagaan dan kewangan, dan ukur bahan. 
  • Universiti Heriot-Watt Malaysia secara berterusan akan menawarkan pakej keseluruhan dari kampus Putrajaya mereka dan program yang ditawarkan di Malaysia mempunyai kandungan yang sama seperti kampus di Dubai dan Edinburgh.
  • Ia juga merupakan institusi terkemuka dalam sains, teknologi dan perniagaan dan cemerlang di luar negara. Program dibenarkan untuk membuat pemindahan antara Kampus, dimana pelajar dapat melanjutkan pengajian  ke kampus lain untuk satu semester, setahun atau lebih.
Anugerah dan Kedudukan
  • 2015/16 Top 4% universiti di seluruh dunia mengikut Kedudukan Universiti QS Dunia 
  • 2014 82% dalam bidang penyelidikan menduduki ranking 'terkemuka di dunia' atau 'antarabangsa yang cemerlang' mengikut REF

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Swasta
Pengambilan Jan,Apr,May,Jul,Sep
Lokasi Kampus Putrajaya
Jumlah Kursus 40 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi Heriot-Watt University Malaysia

Heriot-Watt University Malaysia
Heriot-Watt University Malaysia
No 1 Jalan Venna P5/2,
Precinct 5,
62200 Putrajaya,
Malaysia


[email protected]
Malaysia: +603 8894 3888

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi Heriot-Watt University Malaysia

Berminat melanjutkan pengajian ke Heriot-Watt University Malaysia di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai Heriot-Watt University Malaysia?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail