University banner

Kenapa KPJ Healthcare University College pilihan terbaik?

  • Kolej Universiti KPJ (KPJUC), yang dahulu dikenali sebagai Kolej Kejururawatan dan Sains Kesihatan PNC International, adalah anak syarikat KPJ Healthcare Berhad, penyedia perkhidmatan penjagaan kesihatan swasta yang utama. 
  • Ditubuhkan pada tahun 1991, KPJUC adalah kolej universiti yang diiktiraf di peringkat tempatan dan antarabangsa. Ia adalah antara kolej kejururawatan swasta yang pertama memulakan diploma dalam kejururawatan yang diiktiraf oleh Agensi Kelayakan Malaysia (MQA). 
  • Seawal 1994, KPJUC telah menjalin hubungan kerja yang baik dengan University of South Australia (UniSA) untuk melaksanakan beberapa program pendidikan jururawat. KPJUC dan UniSA bersama-sama melatih 239 Jururawat Penjagaan Kritikal, 96 siswazah dalam Pengajaran dan Pendidikan untuk Pegawai Kejururawatan Kanan, Pensyarah Jururawat dan Jurulatih Jururawat, 256 Ketua Perkhidmatan dan eksekutif dalam Pengurusan Kesihatan dan Kepimpinan. 
  • Program Kolej KPJ kini menawarkan dua belas (12) program termasuk BSc. (Kepujian) Kejururawatan Antarabangsa, Diploma Kejururawatan, Diploma Pengimejan Perubatan, Diploma dalam Farmasi, Diploma Fisioterapi, Diploma Pendidikan Tinggi di Amalan Jabatan Operasi, Diploma Pengurusan Maklumat Kesihatan, Sijil Penjagaan Kejururawatan Kritikal, Kejururawatan Renal, Kejururawatan Paedriatik, Pendidikan Jururawat / Pengajaran dan Gerontologi.
  • Melangkah ke hadapan untuk 2013, KPJUC juga bersedia untuk mengambil lebih banyak pelajar pada tahun-tahun akan datang. KPJUC akan menawarkan 30 sarjana muda dan sarjana serta program doktor di Kampus utamanya di Nilai, negeri Sembilan. 

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Swasta
Pengambilan Jan,Mar,Jun,Jul,Aug,Sep,Oct,Dec
Lokasi Kampus Nilai
Jumlah Kursus 34 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi KPJ Healthcare University College

KPJ Healthcare University College
KPJ Healthcare University College
Lot PT 17010, Persiaran Seriemas
Kota Seriemas
71800 Nilai
Negeri Sembilan
MalaysiaMalaysia: +1300 88 5758

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi KPJ Healthcare University College

Berminat melanjutkan pengajian ke KPJ Healthcare University College di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai KPJ Healthcare University College?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail