University banner

Kenapa Geomatika University College pilihan terbaik?

  • Kolej Universiti Geomatika (GUC) bermula sebagai Pusat Vokasional pada tahun 2000, khusus dalam bidang pengajian Ukur Tanah. Menyedari permintaan yang semakin meningkat untuk pengkhususan sedemikian, Geomatika mengemukakan permohonan untuk status kolej dan mendapat kelulusan daripada Kementerian Pendidikan.
  • Disebabkan permintaan yang amat menggalakkan, Geomatika menubuhkan Jabatan Geospatial dan Kemajuan Tanahnya dan melancarkan Program Kursus Pendek Pusat GIS (CeGIS) dalam Teknologi Geospatial serta Sijil dalam Ukur Pembantu Tanah.
  • Sebagai sebahagian daripada ekosistem pendidikan tinggi Malaysia, GUC telah menyelaraskan strateginya dengan Program Transformasi Nasional (NTP) di bawah NKEA, selaras dengan rancangan negara untuk menjadi sebuah negara maju menjelang 2020. Pada 2014, GUC telah dianugerahkan status penuh kolej universiti oleh Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) (MO).
  • Penglibatan berterusan dengan pelbagai pihak berkepentingan memastikan komitmen kami terhadap penyampaian program dan pengalaman berkualiti tinggi diperolehi oleh pelajar. Sebagai tambahan kepada perkara teras, GUC juga menyediakan satu set kemahiran insaniah yang diperlukan untuk pelajar berjaya dalam kerjaya mereka.
  • Sehingga kini, Geomatika Educational Group telah menubuhkan kampus satelit di Kuching, Kota Kinabalu, dan Keningau dan merancang untuk melancarkan kampus satelit lain di Malaysia dan luar negara dalam tempoh tiga tahun. GUC komited untuk menyediakan pendidikan tinggi yang cemerlang dan berkualiti kepada pelajar tempatan dan antarabangsa

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Swasta
Pengambilan Jan,Apr
Lokasi Kampus Kuala Lumpur
Jumlah Kursus 42 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi Geomatika University College

Geomatika University College
Geomatika University College
Lot 5-5-7, 5th Floor, Prima Peninsula,
Jalan Setiawangsa 11, 54200 Kuala LumpurMalaysia: +603 4252 4576

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi Geomatika University College

Berminat melanjutkan pengajian ke Geomatika University College di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai Geomatika University College?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail