University banner

Kenapa DRB-Hicom University of Automotive Malaysia pilihan terbaik?

  • DRB-HICOM U ditubuhkan pada tahun 2010 dengan sasaran memperkukuhkan dan membantu membangunkan industri automotif negara dengan menghasilkan graduan yang berkemahiran tinggi, dilengkapi dengan sikap profesional dan mahir dalam bidang akademik, teknologi, kejuruteraan dan perniagaan.
  • DRB-HICOM U menawarkan pelbagai sub kepelbagaian dalam komuniti automotif seperti Sistem Pengurusan Automotif (DMS), Pengurusan Kenderaan Kendaraan (DVA), Pemeriksaan Kenderaan (DVI), Teknologi Automotif (DAT), Pengurusan Bahagian Automotif (DPM) DRM) dan Keselamatan & Kesihatan Pekerjaan (DOSH) dengan akreditasi oleh Agensi Kelayakan Malaysia (MQA).
  • DRB-HICOM U memupuk modul pembelajaran holistik dan bersepadu dengan bantuan pakar-pakar mata pelajaran dan profesional industri, dalam dan luar negara. Program-program yang luas yang ditawarkan adalah sejajar dengan tuntutan industri terkini dan piawaian yang sentiasa berubah-ubah. 
  • Kampus DRB-HICOM U terletak di tapak seluas 42 ekar di Pekan, Pahang berhampiran Kompleks Automotif DRB-HICOM, ini memastikan proses pengajaran dan pembelajaran dapat lebih berkesan dan dilaksanakan dalam persekitaran yang lebih tenang dan menyeronokkan. 

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Swasta
Pengambilan Feb,Jun,Sep
Lokasi Kampus Pekan
Jumlah Kursus 19 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi DRB-Hicom University of Automotive Malaysia

DRB-Hicom University of Automotive Malaysia
DRB-Hicom University of Automotive Malaysia
DRB-HICOM Automotive Complex
Peramu Jaya Industrial Area
P.O. Box 8
26607 Pekan
Pahang
Malaysia


[email protected]
Malaysia: +60 9424 2400

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi DRB-Hicom University of Automotive Malaysia

Berminat melanjutkan pengajian ke DRB-Hicom University of Automotive Malaysia di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai DRB-Hicom University of Automotive Malaysia?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail