University banner

Kenapa BCM - Bible College of Malaysia pilihan terbaik?

  • Bible College Malaysia (BCM) ditubuhkan pada tahun 1960. Sejak awal penubuhannya, kolej ini memberi penekanan terhadap program latihan holistik untuk kursus berasaskan agama kristian secara sepenuh masa. Program diploma yang ditawarkan adalah selama tiga tahun. 
  • Pada mulanya program yang ditawarkan adalah dalam bahasa Inggeris. Pelajar yang ingin belajar dalam bahasa Cina perlu pergi ke Ecclessia Bible Institute di Hong Kong. 
  • Pada tahun 1982, nama kolej telah diubah menjadi Bibble College Malaysia dan turut memperkenalkan program Sarjana Muda Teologi. 
  • BCM diakreditasi oleh Persatuan Teologi Asia (ATA) pada tahun 1989. Pada tahun 1990 BCM menjadi ahli chartered pertama Persatuan Teologi Asia Pasifik (APTA). BCM telah diakreditasi oleh APTA antara 1994-1999. BCM juga merupakan ahli pengasas Persatuan Sekolah-sekolah Teologi Malaysia. Diploma Pengajian Kaunseling bermula sebagai perkongsian antara BCM, Christian Heritage College dan Malaysian Care pada tahun 2007. 
  • Program ini dinasionalisasi pada 2013 dan kini ditawarkan di bawah BCM. Untuk membantu melatih para pemimpin untuk gereja-gereja tempatan, BCM juga mempunyai beberapa pusat perpanjangan di seluruh Malaysia yang menawarkan kursus dalam ketiga-tiga bahasa.

Gambaran Umum

Jenis institusi Kolej Swasta
Pengambilan
Lokasi Kampus Petaling Jaya
Jumlah Kursus 14 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi BCM - Bible College of Malaysia

BCM - Bible College of Malaysia
99, Jalan Gasing
46000 Petaling Jaya
Selangor
Malaysia


[email protected]
Malaysia: +03 7956 5529

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi BCM - Bible College of Malaysia

Berminat melanjutkan pengajian ke BCM - Bible College of Malaysia di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai BCM - Bible College of Malaysia?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail