Siri IX : Senarai Keseluruhan Program Pengajian Berserta Syarat Kelayakan Mengikut Program yang Ditawarkan Oleh UPM, USIM dan UNIMAP

Diterbitkan oleh Afterschool.my pada Jun 09, 2021, 06:22 pm

Perkongsian keseluruhan program yang ditawarkan oleh universiti awam menerusi portal UPU kelak diteruskan dengan siri ke XI iaitu Universiti Sains Islam Malaysia (USIM), Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Universiti Malaysia Perlis (UNIMAP). Seperti biasa kami ingatkan semula, perkongsian ini melibatkan semua kategori permohonan iaitu bermula dengan SPM, STPM, Matrikulasi/Asasi/ Diploma/ Setaraf dan STAM.

 

Sebagai makluman, permohonan untuk ke Politeknik Premier tidak ditawarkan kepada pemohon lepasan SPM ianya hanya ditawarkan kepada pemohon lepasan STPM, Matrikulasi/Asasi/Diploma/Setaraf dan STAM sahaja. Bagi anda yang terlepas perkongsian sebelum ini, klik Siri I (UPSI), Siri II (UiTM), Siri III (UTeM), Siri IV (UniSZA), Siri VI (UTHM,UMT),Siri VII (UMS,UMP), Siri IX (UKM, UMK, UM).

 

UNIVERSITI SAINS ISLAM MALAYSIA (USIM)

   

SYARAT KELAYAKAN PROGRAM MENGIKUT KATEGORI PERMOHONAN DI USIM

Seperti mana yang dijanjikan, kami kongsikan senarai keseluruhan program pengajian dan syarat kelayakan yang ditawarkan oleh USIM dalam permohonan UPU yang akan dibuka pada 6 Februari kelak. Anda boleh klik pautan di bawah mengikut kategori permohonan masing-masing.

 

 

MAKLUMAN PENTING : Pemohon kategori A adalah pemohon yang menggunakan kelayakan SPM tahun 2016 sahaja manakala Pemohon kategori B adalah pemohon yang menggunakan kelayakan SPM  tahun 2014 atau 2015. Hanya dua kategori ini sahaja yang dibuka untuk permohonan UPU untuk pemohon lulusan SPM bagi sesi akademik 2017/2018.

 

 

 

 

UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA

    

SYARAT KELAYAKAN PROGRAM MENGIKUT KATEGORI PERMOHONAN DI UPM

  Berikut dikongsikan syarat kelayakan mengikut kategori  permohonan

 

 

 

UNIVERSITI MALAYSIA PERLIS

    

SYARAT KELAYAKAN PROGRAM MENGIKUT KATEGORI PERMOHONAN DI UNIMAP

  Berikut dikongsikan syarat kelayakan mengikut kategori  permohonan

 

 

 

Diharapkan dengan perkongsian ini membantu anda untuk membuat persediaan sebelum permohonan UPU dibuka kelak. Anda juga boleh memuat turun dan mencetak program serta kelayakan itu. Bagi perkongsian universiti awam yang seterusnya, nantikan dalam siri ke X iaitu USM, UTM, UUM.

BERITA BERKAITAN
Berita Terkini

Perlukan
bantuan?
mail