Senarai Syarikat Besar Terkini yang Tawar Program Internship & Traineeship

Diterbitkan oleh Afterschool.my pada Nov 02, 2020, 08:51 am

Zaman penyakit sekarang sangatlah memeritkan, bukan setakat fresh graduate yang menganggur, mereka yang dah bertahun kerja pun dipaksa atau terpaksa untuk menganggur. Jadi, kepada final year student atau fresh garduate di luar sana, kami nak nasihatkan korang untuk mohon ke program traineeship yang dianjurkan oleh syarikat-syarikat besar. Sebabnya jika mohon kerja terus pun, susah nak dapat sebab korang tak ada pengalaman (yang berpengalaman pun kena buang kerja). 

 

Tanpa buang masa berikut dikongsikan senarai popular yang tawarkan program internship dan traineeship melalui laman web Hungryintern.com. Korang boleh klik senarai dan terus buat permohonan melalui website hungryintern tersebut. 

 

 

Akhir kata, mohon ke program-program internship dan traineeship di syarikat-syarikat besar yang berpotensi untuk ditawarkan kerja selepas tamat. Kalau tak ditawarkan kerja pun, sekurang-kurangnya pengalaman yang korang dapat boleh digunakan untuk enyakinkan syarikat lain menerima korang sebagai pekerja.  

 

Kalau rezeki berjaya terpilih lakukan yang terbaik dan peluang yang cerah untuk ditawarkan bekerja terus dengan tersebut sangat tinggi. Gaji permulaan sebagai traineeship pun setaraf dengan gaji pekerja lain di syarikat tersebut. Kami juga akan kemaskini senarai diatas dengan berkongsikan lebih banyak syarikat besar yang tawarkan peluang pekerjaan. Nak seribu daya, tak nak macam-macam dalih, yang akhir sekali korang yang rugi.

BERITA BERKAITAN
Berita Terkini

Perlukan
bantuan?
mail