Senarai IPTS/UA yang Layak Memohon Biasiswa Mymaster KPT & Jumlah Biasiswa Bagi Pengajian Ijazah Sarjana (Master)

Diterbitkan oleh Afterschool.my pada Feb 23, 2022, 04:56 pm

Melanjutkan pengajian ke peringkat lebih tinggi memang menjadi impian tetapi alangkah baiknya jika pengajian tersebut ditanggung sepenuhnya oleh biasiswa.  Berita baik untuk anda yang ingin melanjutkan pengajian ke peringkat master, kerajaan melalui KPT menawarkan biasiswa kepada pelajar yang melanjutkan pengajian master di semua UA dan IPTS terpilih dalam negara.

 

KEMUDAHAN & ELAUN

 

Sekiranya anda berjaya ditawarkan biasiswa ini, anda akan memperolehi kemudahan dan elaun seperti berikut mengikut mod pengajian :

YURAN MASTER  
  • Yuran pengajian tidak melebihi RM10,000 untuk keseluruhan tempoh pembiayaan yang diluluskan. Yuran pengajian yang dibiayai tidak termasuk deposit, wang hemat diri dan yuran penginapan.
  • Tempoh pembiayaan dikira bermula pada semester semasa bagi pelajar yang sedang mengikuti pengajian atau mengikut surat tawaran IPT bagi yang belum memulakan pengajian.
  • Elaun Bantuan Tesis dibayar sekali sahaja sepanjang tempoh pengajian dan tertakluk kepada siling yuran pengajian yang masih berbaki.
  • Pembayaran yuran pengajian akan dibuat terus kepada Bendahari IPT berdasarkan invois yang diterima.
 

Bagi anda yang ingin menyemak senarai semua IPTS bertaraf Universiti dan Kampus Universiti Luar Negara yang layak memohon biasiswa Mymaster ini, sila klik di sini (SENARAI IPT)

  KLIK DISINI untuk semak SYARAT KELAYAKAN BIASISWA MYMASTER

KLIK DISINI untuk Memohon Biasiswa Mymaster

KLIK DISINI untuk semak SOAL JAWAB Mymaster

KLIK DISINI untuk baca cara sambung master menggunakan sijil APEL (Kelayakan berdasarkan pengalaman bukan akademik)

 
BERITA BERKAITAN
Berita Terkini

Perlukan
bantuan?
mail