Pelajar Malaysia Dinobatkan Sebagai Pemenang Festival Lukisan Badan Sedunia (WBF) 2021!

Diterbitkan oleh Afterschool.my pada Dec 20, 2021, 07:35 am

Seorang pelajar dari Malaysia yang telah menamatkan pengajian dalam program vokasional di Taiwan telah menerima anugerah kebangsaan untuk prestasi cemerlang di sekolah yang diumumkan oleh Kementerian Pendidikan Taiwan (MOE). 

Low Guan Jin, melanjutkan pengajian di Universiti TransWorld di Yulin County menjadi salah seorang penerima Anugerah Cemerlang Pendidikan Teknologi dan Vokasional ke-17 KPM. Anugerah itu diberikan berdasarkan sebahagian besar pencapaian antarabangsanya sebagai pelajar di sekolah itu.

Turut dikenali sebagai Shane Low, pelajar Malaysia itu merupakan salah seorang pemenang World Bodypainting Festival (WBF) 2021, menduduki tempat pertama dalam kategori lukisan muka, di mana peserta diminta untuk mencipta seni pada model langsung, di bawah tema "Historical Moments." 

Pandemik COVID-19 dan cat muka bertemakan perubatan, dipadankan dengan kostum yang dipilih dengan teliti untuk modelnya, memberikannya markah kemenangan sebanyak 116. Dia juga memenangi hadiah ketiga dalam kategori solekan kreatif WBF yang bertemakan "Fashion Savages. "

Majlis anugerah Anugerah Cemerlang Pendidikan Teknologi dan Vokasional MOE telah dihoskan pada Jumaat oleh Jabatan Pendidikan Teknikal dan Vokasionalnya, dengan 38 individu menerima anugerah sebagai mengiktiraf pencapaian mereka dalam kerjaya masing-masing.

Menteri Pendidikan Pan Wen-chun berkata kementerian pendidikannya berharap dapat terus mempamerkan pencapaian orang ramai di sekolah teknologi dan vokasional serta menarik lebih ramai pelajar ke bidang pendidikan tinggi itu. Tahniah diucapkan kepada Shane Low!

BERITA BERKAITAN
Berita Terkini

Perlukan
bantuan?
mail