Lulusan Asasi IPTS/DKLM/DKM/DVM/Diploma IPTS Layak Memohon dalam UPU 2018 Dibawah Kelayakan Diploma Setaraf!

Diterbitkan oleh Afterschool.my pada Dec 04, 2017, 11:37 am

Kepada lepasan asasi/Diploma IPTS/DKLM/DKM/DVM, anda layak untuk membuat permohonan ke universiti awam menerusi permohonan UPU pada tahun hadapan. Walau bagaimanapun, kami ingatkan bahawa permohonan anda tidak semestinya diterima kerana ianya bergantung kepada pertimbangan senat universiti. Untuk semakan senarai dan syarat kelayakan kursus yang ditawarkan mengikut kelulusan masing-masing, sila klik pada senarai dibawah :

 

 

 

 

Untuk semak kursus mengikut kategori diatas berserta dengan syarat kelayakan, sila klik pada senarai pautan berkenaan. Kemudian anda boleh ubah pilihan bidang, pilih kategori dan aliran semula. Kemudian akan terpapar kursus yang ditawarkan mengikut kelulusan anda.  Klik simbol "+" untuk semak syarat kelayakan secara spesifik. Jika mahu kursus yang spesifik buat carian terperinci dengan menaip kursus yang dinginkan. Semoga perkongsian ini membantu anda membuat persediaan kelak. Semoga berjaya diucapkan.

 

RALAT :

 

UPU memaklumkan ada sesetengah universiti menerima lepasan IPTS dalam permohonan UPU sebelum ini cuma ianya bergantung kepada pertimbangan SENAT UNIVERSITI. Ada yang berjaya dalam permohonan dan ada sebaliknya. Apa-apa pun semoga berjaya, jika ada rezeki tidak akan salah alamat.

BERITA BERKAITAN
Berita Terkini

Perlukan
bantuan?
mail