IUKL Menawarkan Biasiswa Penuh dan 50% Pengecualian Yuran Kepada Para Pelajar Baharu

Diterbitkan oleh Afterschool.my pada Aug 26, 2020, 08:33 am

Kajang, 26 Ogos 2020 – Infrastructure University Kuala Lumpur (IUKL), salah satu universiti terkemuka di Malaysia, kini sedang menawarkan biasiswa penuh kepada pelajar-pelajar sesi baharu!

Sesi konvokesyen IUKL

Biasiswa IUKL ini terbuka kepada para pelajar yang mencapai keputusan cemerlang dalam peperiksaan SPM, dan pra-universiti seperti STPM, O-Level, A-Level, UEC, Asasi atau Diploma. Jadual berikut menunjukkan kategori biasiswa yang disediakan serta syarat kelayakannya:

Biasiswa ini dibuka kepada warganegara Malaysia dan ditawarkan untuk penggal pertama sahaja. Peruntukan untuk penggal kedua dan seterusnya adalah berdasarkan Skim Pengecualian Yuran IUKL.                               

Skim Pengecualian Yuran IUKL menawarkan pengecualian yuran sebanyak 50 peratus kepada pelajar yang berjaya mencapai GPA dan CGPA 3.75 ke atas pada setiap penggal. Skim ini adalah khas untuk pengajian sarjana sahaja. Tujuan skim ini adalah untuk menggalakkan mahasiswa dan mahasiswi supaya belajar bersungguh-sungguh dan mencapai kecemerlangan dalam pengajian mereka serta meringankan beban kewangan pelajar dan ibu bapa mereka.

KLIK DISINI UNTUK MEMOHON KE IUKL

BERITA BERKAITAN
Berita Terkini

Perlukan
bantuan?
mail