University banner

Kenapa Institut Teknologi Maklumat Asia Pasifik (APIIT) pilihan terbaik?

  • Institut Teknologi Maklumat Asia Pasifik (APIIT) ialah sebuah kolej swasta yang terletak di Bukit Jalil, Kuala Lumpur. Institut ini menawarkan program pengajian khusus dalam bidang komputer dan teknologi maklumat. Tujuan asal penubuhan kolej ini adalah untuk menangani masalah kekurangan profesional IT yang kritikal di Malaysia.
  • APIIT memulakan operasi pada tahun 1993 dan menjadi institut serantau yang berjaya dengan operasi dan pusat di Pakistan, Sri Lanka, India dan Australia. APIIT mempunyai 4 kampus di Malaysia, Pakistan, Sri Lanka dan India dan berkolaborasi dengan 20 universiti terkenal di United Kingdom dan Australia seperti Universiti Portsmouth dan Universiti Charles Sturt.
  • APIIT mempunyai kemudahan lengkap merangkumi bilik-bilik perbincangan, perpustakaan, makmal komputer dan multimedia untuk memberikan pelajar suasana yang dinamik untuk penyelidikan dan kajian. Pelajar disediakan dengan perkhidmatan kaunseling, bantuan pemindahan universiti, perkhidmatan penempatan pekerjaan dan bantuan kewangan dan biasiswa serta untuk memudahkan mereka menginap di APIIT.
  • APIIT menawarkan program pengajian asasi (foundation), diploma, sarjana dan pasca siswazah. Program diploma ini termasuk Teknologi Maklumat & Komunikasi, Teknologi Maklumat & Komunikasi dengan pengkhususan dalam Kejuruteraan Perisian, Perniagaan dengan Teknologi Maklumat, Pentadbiran Perniagaan, Perakaunan dan Kejuruteraan Elektrik & Elektronik.
  • Bagi program sarjana muda, APIIT mempunyai tiga buah sekolah: Sekolah Teknologi Pengkomputeran yang menawarkan program pengkomputeran dan IT serta program teknologi hiburan interaktif; Sekolah Pengurusan Perniagaan yang menawarkan pengurusan perniagaan dan program perakaunan dan kewangan; dan Sekolah Kejuruteraan yang menawarkan program kejuruteraan. Program pascasiswazah menawarkan tumpuan kepada perniagaan dan pengkomputeran serta pembangunan IT.

Gambaran Umum

Jenis institusi Kolej Swasta
Pengambilan Jan,May,Jun,Jul,Sep,Nov
Lokasi Kampus Bandar Sunway
Jumlah Kursus 8 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi Institut Teknologi Maklumat Asia Pasifik (APIIT)

Institut Teknologi Maklumat Asia Pasifik (APIIT)
Asia Pacific Institute of Information Technology (APIIT)
Technology Park Malaysia
Bukit Jalil
57000 Kuala Lumpur
Malaysia


[email protected]
Malaysia: +603 8996 1000

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi Institut Teknologi Maklumat Asia Pasifik (APIIT)

Berminat melanjutkan pengajian ke Institut Teknologi Maklumat Asia Pasifik (APIIT) di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai Institut Teknologi Maklumat Asia Pasifik (APIIT)?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail