University banner

Kenapa AMU - Asia Metropolitan University pilihan terbaik?

  • Ditubuhkan pada tahun 1997, Universiti Metropolitan Asia (AMU), yang dahulunya dikenali sebagai Masterskill College of Health Sciences, merupakan salah satu kolej kejururawatan dan kesihatan terbesar di rantau Asia Pasifik. 
  • Kampus utamanya terletak di Cheras, Selangor. Misi AMU adalah untuk memenuhi keperluan modal insan global dengan memberi tumpuan kepada kecemerlangan pengajaran, penyelidikan, inovasi dan perundingan. 
  • Pada tahun 2008, AMU telah memulakan pengembangan operasi dengan institusi bersekutu Masterskill Global College di Ipoh, Perak; Kota Bharu, Kelantan; Kota Kinabalu, Sabah; dan Kuching, Sarawak dan untuk melengkapkan capaiannya, sebuah kampus perubatan baru di Johor Bahru baru-baru ini ditubuhkan. 
  • Terkini, AMU telah berkembang dengan menawarkan program-program baru di bawah fakulti Perniagaan & Undang-undang dan Perubatan. Ia juga menjalin kerjasama kukuh dengan Universiti Sunderland (UK) dan Universiti Perubatan Guangxi (CN) untuk memajukan kerjasama antarabangsa dalam bidang sains perubatan, inovasi dan penjagaan kesihatan yang semakin berkembang.

Gambaran Umum

Jenis institusi Universiti Swasta
Pengambilan Jan,Apr,Jul,Aug,Sep,Dec
Lokasi Kampus Cheras
Jumlah Kursus 25 Kursus ditawarkan
Tutup Lihat lagi

Lokasi AMU - Asia Metropolitan University

AMU - Asia Metropolitan University
Asia Metropolitan University
Main Campus
G-8, Jalan Kemacahaya, Batu 9
43200 Cheras
Selangor
Malaysia


[email protected]
Malaysia: +603 9080 5888

Sila isi maklumat dibawah untuk menghubungi AMU - Asia Metropolitan University

Berminat melanjutkan pengajian ke AMU - Asia Metropolitan University di Malaysia?

logo
Kaunselor kami akan membantu anda memilih kursus pengajian yang bersesuaian dengan kelayakan akademik anda. Isi maklumat dibawah untuk mendapatkan khidmat nasihat secara PERCUMA.
Talk to us

Ada pertanyaan?

Hendak ketahui lebih lanjut mengenai AMU - Asia Metropolitan University?

Institusi lain yang mungkin anda berminat

Perlukan
bantuan?
mail